آموزش استفاده از امکانات دوربین گوشی های هوشمند برای عکاسی با موبایل
آموزش جامع عکاسی با موبایل
این روزها، حتی یک کودک هم به راحتی میتواند با موبایل از مناظر مختلف عکس بگیرد. همین اتفاق باعث شده که برخی از افراد تصور کنند که عکاسی با موبایل، به آموزش خاصی نیاز ندارد. ولی باید بگوییم که اینطور نیست و اگر شما هم در ادامه با آموزش جامع عکاسی با موبایل همراه شوید، نکات جالبی مییابید که شاید هیچ وقت به آن توجه نکرده بودید.
در این محتوا، آموزش جامعی برای عکاسی با موبایل برای شما فراهم کرده ایم که شما را تا حد زیادی از رجوع به مطالب پراکندهای که در این زمینه در اینترنت وجود دارد، بینیاز میکند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، عکاسی با دوربین موبایل بسیار آسان شده و روز به روز به سطح عکاسی با دوربین حرفهای نزدیک میشود. دوربین گوشیهای هوشمند به ما این امکان را میدهد تا در هر زمان و مکان بتوانیم یک عکس ساده، ناگهانی و حتی مخفیانه از سوژه خود بگیریم.
گوشیهای هوشمند در مقایسه با دوربینهای حرفه ای و DSLR، سبکتر هستند و به راحتی در جیب قرار میگیرند. مزیت دیگر این دوربین گوشی نسبت به دوربین حرفهای این است که افراد معمولاً در مقابل دوربینهای DSLR به طور غیرطبیعی ظاهر میشوند چون مطمئن هستند از آنها عکس یا فیلم گرفته میشود ولی تجربه نشان داده است که بسیاری از افراد با گوشی موبایل خیلی راحتتر هستند و کمتر به آن حساسیت نشان میدهند.
این روزها، حتی یک کودک هم به راحتی میتواند با موبایل از مناظر مختلف عکس بگیرد. همین اتفاق باعث شده است که برخی از افراد تصور کنند که عکاسی با موبایل، به آموزش خاصی نیاز ندارد.
ولی باید بگوییم که اینطور نیست و اگر شما هم در ادامه با آموزش جامع عکاسی با موبایل همراه شوید، نکات جالبی مییابید که شاید هیچ وقت به آن توجه نکرده بودید.
شما هم به راحتی میتوانید با کمی آموزش، عکسهایی بگیرید که چیزی از عکسهایی که با دوربینهای حرفهای گرفته میشود، کم نداشته باشد. آموزش جامع عکاسی با موبایل به شما کمک میکند از صفر تا صد، تمام نکاتی که برای افزایش کیفیت عکاسی شما لازم است، یاد بگیرید.
در بخش اول این مقاله به بخشهای مختلفی که یک دوربین موبایل کامل احتیاج دارد اشاره خواهد شد و در ادامه به اصول کلی عکاسی با موبایل میپردازیم. این بخش به مهارت کار با موبایل در هنگام عکاسی اختصاص دارد. در بخش آخر هم تکنیکهایی آموزش داده میشود که جنبههای هنری را در عکاسی شما تقویت میکند. به یاد داشته باشید برای موفقیت باید دو بال تکنیک و هنر را با هم به کار ببرید.
اجزای اصلی دوربین موبایل دوربین
برای اینکه بتوانید بهترین استفاده را از یک گوشی همراه کنید و به راحتی از همه امکانات عکاسی آن استفاده کنید، خوب است با اجزای مختلف آن آشنا شوید تا در هنگام عکاسی، درک درستی از نحوه کار دستگاه داشته باشید. این موضوع قطعاً به شما کمک خواهد کرد تا کیفیت عکسهای خود را بالا ببرید. در ادامه بخشهای اصلی یک دوربین موبایل را معرفی میکنیم:
-سنسور
سنسور یک دوربین موبایل، اولین نقطهای است که نور پس از عبور از لنز به آن برخورد میکند. هر چقدر سنسور بزرگتر باشد، عملکرد بهتری دارد. با بزرگتر بودن سنسور، پیکسلهای آن هم بزرگتر میشود، عکسهای ثبت شده، نویز کمتری خواهند داشت و عملکرد دوربین در محیطهای کم نور بهتر خواهد شد و شفافیت عکس هم افزایش مییابد.
مشکلی که در این میان هست این است که کوچک بودن گوشی، یک اصل است. بنابراین بزرگ شدن سنسور، چالشی در ساختن گوشی برای شرکتهای سازنده است. ترجیح بیشتر شرکتهای سازنده گوشی هوشمند استفاده از سنسورهایی به اندازه ۱/۲.۳ تا ۱/۱.۷ اینچ است.
-لنز
لنز، قطعهای است که از ترکیب چندین عدسی شیشهای تشکیل میشود و در جلوی دوربین موبایل نصب میشود. کیفیت لنز تأثیر چشمگیری روی کیفیت عکس موبایل شما خواهد داشت. کار لنز، انعکاس تصویر است و دوربینهای حرفهای یا موبایلها، کار ذخیره این تصویر را به عهده دارند.
بسیاری از موبایلها از لنز معمولی یا دیجیتال استفاده میکنند ولی خیلی از شرکتهای لوازم جانبی موبایل، به این فکر افتادهاند که لنز جداگانه اپتیکال برای موبایلهای مختلف ارائه بدهند.
در حال حاضر دو نوع لنز دیجیتال و اپتیکال برای موبایل وجود دارد. لنزهای اپتیکال که روی گوشی موبایل نصب میشود، عمدتاً به سه نوع لنز معمولی، واید و تِله تقسیم میشود. لنز واید، تصویر را به طور باز منعکس میکند و لنز تله هم با زوم کردن تصویربرداری میکند.
بدین ترتیب یک موبایل میتواند از لحاظ کیفیت عکسبرداری به سطح دوربینهای حرفهای نزدیک شود. معمولاً لنزهای دوربینهای گوشی همراه دارای قسمتی به نام «اصلاح کننده» هستند که هدف از ایجاد آنها روی لنز، اصلاح ورود نور به سنسور و افزایش کیفیت عکس است.
متأسفانه شرکتهای سازنده اطلاعات زیادی در مورد لنزها منتشر نمیکنند ولی میتوان از روی استقبال مخاطبان به این لنزها، لنزهای خوب را تشخیص داد. لنزهای شرکت نوکیا، سونی و هواوی تا به حال امتحان خوبی پس دادهاند.
-لرزشگیر دوربین
دوربینهای گوشی هوشمند معمولاً از دو نوع لرزشگیر دیجیتال و اُپتیکال یا هر دو استفاده میکنند. هدف از تعبیه لرزشگیر، کاهش لرزش دست در حین عکاسی است. ایدئال این است که گوشی شما از هر دو نوع لرزشگیر استفاده کند.
لرزشگیر اپتیکال در مجموع از لنز متحرک، ژیروسکوپ و موتورهای کوچکی تشکیل شده است تا لرزشهای دست را خنثی کند. این نوع لرزشگیر کاملاً به سبک مکانیکی عمل میکند و تأثیر خوبی در افزایش کیفیت عکس شما خواهد داشت.
لرزشگیر دیجیتال کاملاً نرمافزاری عمل میکند و از قابلیتهای دیجیتالی تلفن همراه استفاده میکند. این لرزشگیر، فریم به فریم عکسی را که گرفته اید، بررسی میکند و آنها را با هم مقایسه میکند و فریمی را که لرزش بیش از حد داشته باشد، اصلاح میکند.
-سیستم فوکوس خودکار
یک دوربین گوشی هوشمند معمولاً از سه نوع سیستم فوکوس خودکار استفاده میکند؛ دوال پیکسل، تشخیص فاز و تشخیص کنتراست. در ادامه در مورد هر کدام کمی صحبت میکنیم:
تشخیص کنتراست
این سیستم بر اساس تشخیص یک کنتراست معین در نورهای وارد شده به دوربین از محیط، باعث میشود تا دوربین آن بخش را به عنوان بخش فوکوس در نظر بگیرد. البته این فناوری به طور کلی قدیمی است و سرعت پایینی هم دارد.
تشخیص فاز
در این روش از اختلاف فاز میان دو تصویر تشکیلشده در راستترین و چپترین بخش منحنی عدسی استفاده میشود که از روش اول بسیار سریعتر عمل میکند.
دوال پیکسل
این فناوری با اختلاف زیادی نسبت به دو روش قبلی برتر است و سرعت بالایی دارد.
مگاپیکسلها
قدرت لنز یک دوربین معمولاً با واحد مگاپیکسل بیان میشود. سوالی که خیلی از افراد میکنند این است که آیا اگر مگاپیکسل دوربین بیشتر باشد لزوماً کیفیت عکس دوربین هم افزایش خواهد یافت یا خیر؟ در پاسخ باید گفت که مگاپیکسل بیشتر، لزوماً کیفیت عکس را بیشتر نمیکند ولی به هر حال جزییات آن را افزایش میدهد.
اگر مگاپیکسلهای عکس بیشتر باشد، حتی بعد از کراپ کردن آن هم به جزئیات بیشتری دست خواهید یافت. ضمناً در صورتی که به دنبال چاپ عکسهای خود هستید، مگاپیکسل بیشتر بهتر است.
با وجود مگاپیکسل بیشتر، عکسها هم حجیمتر خواهند شد و فضای بیشتری از حافظه را اشغال خواهند کرد و ویرایش آنها نیازمند قدرت پردازشی بیشتری خواهد بود. کاربرانی که نمیخواهند حجم زیادی از گوشی آنها اشغال شود، هر چه مگاپیکسل گوشی آنها کمتر باشد، بهتر است.
-نرم افزار
دوربین تلفنهای همراه محدودیتهای زیادی از لحاظ فیزیکی دارند و نمیتوان همه کمبودهای آنها را به طور فیزیکی برطرف کرد. بنابراین بسیاری از شرکتها به دنبال این هستند که کمبودهای گوشیها را به طور نرمافزاری حل کنند و نرم افزار را به کمک سخت افزار بیاورند.
در واقع با عکاسی محاسباتی در این نرم افزارها، گوشیها میفهمند که از چه چیزی، در چه مکانی و در چه زمانی مشغول عکاسی هستند؟ این فناوری کمک میکند که نرم افزار گوشی مثلاً بتواند آسمان را آبی کند یا کنتراست رنگها را تغییر دهد. ایجاد حالت شب، قابلیت تولید عکس پرتره، حالت HDR و … از دیگر توانمندیهای نرمافزارهای جدید است که در هنگام خرید موبایل باید به وجود آنها در نرم افزار موبایل توجه کرد.
اصول کلی
در این بخش به اصول کلی عکاسی با موبایل مانند نکات قبل از خرید موبایل، نحوه تنظیمات دوربین، مهارتهای کار با دوربین موبایل و … میپردازیم.
۱) در هنگام خرید موبایل، قابلیت زوم اپتیکال را فراموش نکنید
به طور کلی گوشیهای موبایل میتوانند دارای دو نوع زوم اپتیکال یا دیجیتال باشند. برای گرفتن عکسهای با کیفیت از راه دور، وجود قابلیت زوم اپتیکال مهم است و زوم دیجیتال اهمیت خاصی ندارد.
زوم دیجیتال فقط کمک میکند که شما بعد از گرفتن عکس در موبایل یا رایانه خود، بتوانید به طور دیجیتالی روی عکس زوم کنید ولی با وجود زوم اپتیکال میتوانید طوری عکس بگیریدکه با وجود دور بودن فاصله شما از سوژه، گویا از فاصله نزدیک از آن عکس گرفتهاید!
باید بدانید که این قابلیت، خیلی برای شما گران در نمیآید و در حال حاضر گوشیهای ارزانقمیت هم هستند که از این قابلیت پشتیبانی میکنند.
۲) از دوربین و متعلقات آن در برابر آب محافظت کنید
هیچ موقع فریب تبلیغات در مورد لنزهای ضد آب را نخورید. فقط و فقط در حالتی که سازنده رسماً اعلام کرده باشد که دوربین و لنزی که ارائه داده است، ضد آب است میتوانید با خیال تخت در شرایط بد جوی هم از آن استفاده کنید. در غیر این صورت فرض کنید که دوربین و لنز موبایل شما، به آب حساس هستند و ممکن است با کمی آب یا خاک دچار مشکل شوند.
بنابراین بهتر است در شرایط بد جوی با یک پوشش پلاستیکی دوربین و لنز آن را بپوشانید تا در دراز مدت بتوانید از دوربین خود به خوبی استفاده کنید.
۳) تنظیمات دوربین موبایل را جدی بگیرید
تکیه بر حالت خودکار و پیشفرض دوربین گوشی همیشه خوب نیست. اما اگر عجله دارید و میبینید که یک سوژه خوب در مقابل شما در حال اتفاق افتادن است و زمان زیادی برای تنظیم دوربین ندارید، میتوانید از تنظیمات پیش فرض دوربین موبایل استفاده کنید. در این حالت، گرفتن عکس از خود سوژه مهمتر از بررسی میزان نور و تعادل رنگ میباشد.
امروزه اکثر دوربینهای موبایل دارای تنظیمات پیشرفتهای مانند تعادل رنگ سفید، سرعت شاتر یا دکمه عکاسی و ISO یا میزان حساسیت سنسور دوربین به نور محیط و … هستند.
همچنین با پیشرفت تکنولوژی شاهد به کارگیری فناوری کنترل و تنظیم دیافراگم در گوشیهای هوشمند هستیم که باعث شده است بتوانیم از دوربینهای گوشی همراه همانند یک دوربین DSLR استفاده کنیم. اگر موبایل شما فاقد ISO و فناوری کنترل و تنظیم دیافراگم است، می توانید از ماژولهای سختافزاری که کمپانیهای سازنده ارائه میکنند استفاده کنید.
-حالت یا MODE عکاسی را به درستی انتخاب کنید
همه موبایلهای هوشمند دارای یک نرم افزار دوربین هستند. این نرم افزارها حالت یا mode های مختلفی برای عکاسی دارند که برای موقعیتهای مختلف طراحی شده است.
البته همیشه یک حالت نرمال یا معمولی وجود دارد که بیشتر افراد هم به دلیل بیاطلاعی از کاربرد بقیه حالات، از حالت نرمال استفاده میکنند. بهتر است دیگر حالات مانند عکاسی در شب، عکاسی در هنگام غروب و … را هم امتحان کنید و آن را هم بلد باشید تا در موقعیت مناسب بتوانید از آنها استفاده کنید.
حالت شبانه، باعث میشود میزان سرعت دکمه عکاسی یا همان شاتر کم شود تا نور بیشتری در تصویر وجود داشته باشد. از طرفی حالت اکشن با بالا بردن سرعت شاتر، باعث میشود که شما بتوانید به سرعت عکس بگیرید.
این حالت برای زمانی مناسب است که بخواهید از یک شیء متحرک عکس بگیرید. در واقع از آن جایی که یک شیء متحرک با سرعت بیشتری، امواج نوری را ارسال میکند، نیاز دارد که با سرعت بیشتری از آن عکس گرفته شود تا نتیجه، یک عکس واضح و مناسب باشد.
-لازم نیست که HDR همیشه فعال باشد!
افراد در بیشتر مواقع در مکانهای روشن عکس میگیرند به همین دلیل برای برخی این شبهه پیش آمده است که بهتر است همیشه در عکاسی با موبایل، حالت HDR فعال باشد. این در حالیست که فعال کردن HDR برای زمانی مناسب است که به سوژه از پشت یا کنار نور تابانیده شده است و شما میخواهید با ایجاد نور، جلوی سوژه روشن شود.
در یک مکان تاریک یا در موقعیتی که سوژه شما متحرک است، استفاده از HDR اصلاً مناسب نیست. برخی از دوربینهای موبایلهای هوشمند به طور خودکار HDR را فعال یا غیرفعال میکنند. در صورتی که موبایل شما از این قابلیت پشتیبانی نمیکند، باید آن را به طور دستی تنظیم کنید.
-فوکوس کنید
وقتی که شما دوربین موبایل را روشن میکنید به طور خودکار، دوربین روی زمینه روبرو فوکوس میکند و یک کادر مستطیلی دیده میشود. برای افزایش کیفیت عکس باید قبل از گرفتن عکس، روی سوژه خود در کادر دوربین ضربه بزنید. با این کار یک کادر یا دایره کوچک حول نقطهای که ضربه زدهاید ایجاد میشود. در این لحظه میتوانید عکس بگیرید.
توجه داشته باشید در صورتی که سوژه در حال حرکت است درست قبل از گرفتن عکس، باید دوباره روی سوژه ضربه بزنید.
-حالت نورسنجی دستی حرفهایتر است
بعد از روشن شدن دوربین موبایل، غیر از فوکوس دوربین روی محیط که به طور خودکار انجام میشود، معمولاً نورسنجی هم به طور اتوماتیک انجام میشود. نورسنجی اتوماتیک ممکن است اشتباه انجام شود.
بنابراین برای گرفتن عکسهای خوب بهتر است که آن را در حالت دستی یا منوآل تنظیم کنید و کنترل نورسنجی دوربین را خودتان در دست بگیرید.
برای تنظیم خودکار نورسنجی، ابتدا وارد نرم افزار دوربین شوید بعد از اینکه فوکوس به طور خودکارا نجام شد و یک مربع یا دایره حول سوژه ایجاد شد، در کنار آن یک خورشید نمایش داده میشود که با حرکت دادن آن میتوان نور دوربین را تنظیم کرد.
-فرمت JPEG یا RAW با وضوح بالا را انتخاب کنید
انتخاب فرمت تصویر یکی دیگر از تنظیمات دوربین موبایل است. در عکاسی با اسمارت فون یا همان گوشی هوشمند، برای ذخیره کردن عکسها میتوانید از دو فرمت JPEG یا RAW استفاده کنید. الیته فرمت RAW برای گوشیهای پیشرفته است.
در مورد تفاوت این دو فرمت باید بگوییم کهRAW فرمتی است که به کمترین پردازش نیاز دارد یعنی در زمان ثبت عکس، فرایندهای پردازشی کمتری انجام میگیرد و اطلاعات کمتری در زمان ثبت عکس دور ریخته میشوند.
ولی زمانی که شما با فرمت JPEGکه فرمت متداول در اکثر دوربینها است، عکس میگیرید نیمی از کار عکسبرداری توسط سنسور دوربین که دریافت نور است، انجام شده و باقی آن توسط پردازشگر تصویر انجام میشود. کار پردازشگر هم فشردهسازی و ذخیره عکس تحت فرمت JPEG است.
فرمت RAW تنها نیمی از این فرآیند را انجام میدهد. بدین معنی که عکس توسط سنسور ثبت شده ولی پس از آن تصمیم فشردهسازی یا ویرایش عکس، بر عهدهی عکاس است. به همین دلیل به آن نگاتیو دیجیتال هم میگویند.
این موضوع به عکاس، کنترل کامل بر عکسبرداری و دسترسی به عکسی با جزئیات و دادههای کاهش نیافته برای ویرایش دلخواه را هدیه میکند.
برای مثال تصویر ثبت شده توسط یک سنسور ۲۴ مگاپیکسل در فرمت JPEG حدود ۱۰ مگابایت حجم خواهد داشت اما تصویر همین سنسور در فرمت RAW حدود ۲۴ مگابایت یا بیشتر حجم خواهند داشت زیرا RAW هیچکدام از جزئیات عکس را فشرده و حذف نمیکند. به شکل زیر نگاه کنید:
-چرا فرمت RAW؟
این فرمت مخصوصاً در عکسهای مهمی که قرار است بر روی صفحات بزرگ نمایش داده شوند یا برخی تصاویر مانند تصاویر ستارهشناسی و آسمان شب که وجود جزئیات بیشتر به بهبود تصویر کمک میکند، بسیار مفید است.
امروزه فرمت RAW به قدری پیشرفته شده است که حتی تنظیمات دوربینی که عکس توسط آن گرفته شده است را درون فایل عکس ذخیره میکند. بدین معنی که حتی پس از گرفتن عکس نیز میتوان تنظیماتی چون میزان نور و ISO عکس در حین عکسبرداری را تغییر داد.
برتری دیگر این فرمت این است که بر خلاف فرمت JPEG قدرت مانور بسیار بیشتری در ویرایش عکسها به شما میدهد و دست عکاس برای ویرایش تصویر نسبت به فرمت JPEG بسیار بازتر است.
-چگونه فرمت RAW را به گوشی خود اضافه کنیم؟
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ورود پردازندههای نسل جدید و پیشرفته، برخی مدلهای گوشی موبایل نیز قادر به عکسبرداری با فرمت RAW هستند که میتوانید در تنظیمات آن را پیدا کنید.
حتی اگر در تنظیمات گوشی خود نیز این فرمت را پیدا نکردید، اپلیکیشنهای بسیاری هستند که میتوانند با فرمت RAW عکسبرداری کنند اما قبل از نصب، از سازگاری آن با سنسور دوربین گوشی خود مطمئن شوید.
-معایب فرمت RAW چیست؟
یکی از معایب فرمت RAW که احتمالاً تا الآن حدس زدهاید، حجم زیاد عکس است. با وجود اینکه ممکن است برخی از شما طرفدار عکسِ با تمام جزئیات باشید اما این عکسها حافظه دوربین را به سرعت پر میکنند و شما دیر یا زود مجبور خواهید شد که آنها را به یک حافظه جانبی دیگر منتقل کنید.
یک مسئلهی دیگر این است که پس از عکاسی باید تک تک عکسها را خودتان پردازش و ویرایش کنید و فرآیند ویرایش این عکسها نسبت به فرمت JPEG نیز طولانیتر است. این موضوع مخصوصاً اگر قرار باشد تعداد زیادی عکس گرفته و ویرایش شوند، زمان بیشتری از شما میگیرد.
برای حل این مشکل میتوانید از برنامههای ویرایش عکس مثل لایت روم که امکان ویرایش دستهجمعی عکسها را به کاربر میدهد، استفاده کنید تا وقت کمتری از شما بگیرد. لایت روم یک ویرایشگر خوب است که به صورت رایگان در اختیار شماست.
مشکل دیگر فرمت RAW این است که عکسبرداری با آن، زمان بیشتری میگیرد که البته بسته به قدرت پردازش گوشی شما متغیر است. برای مثال عکسبرداری با این فرمت در گوشیهای هوشمند مخصوصاً مدلهای قدیمی بسیار آهسته است.
حتی دوربینهای DSLR مبتدی و غیرحرفهای نیز نمیتوانند به خوبی در این فرمت به صورت Burst یا پشتهم عکس بگیرند زیرا حجم زیاد عکسها، بافر دوربین را به سرعت پر میکند. اما با تمام این تفاسیر عکاسان حرفهای عکسبرداری با این فرمت را بیشتر ترجیح میدهند.
-عدد ISO را در گوشی خود تنظیم کنید
« ISO » همان میزان حساسیت لنز دوربین موبایل به نور محیط است. هرچه عدد ISO روی دوربین موبایل شما کمتر باشد، لنز شما حساسیت کمتری به نور خواهد داشت. در حالی که هرچه عدد ISO بالاتر برود حساسیت بیشتری به نور محیط دارد.
زمانی که میخواهید در شرایط نوری کم، لنز گوشی شما نور بیشتری را دریافت کند باید میزان ISO را افزایش دهید. البته این نکته را هم در نظر بگیرید که هرچه ISO بالاتر باشد، صدای دیجیتالی یا دانه در تصاویر شما بیشتر آشکار میشود.
اصطلاح سر و صدا که عکاسان حرفهای از آن استفاده میکنند به همین موضوع اشاره دارد. تصمیم با شماست که چقدر به افزایش نور اهمیت بدهید و چقدر به کاهش سروصدا !
۴) قبل از گرفتن عکس، فکر کنید
در گذشته، گرفتن یک عکس و چاپ آن برای ما هزینههای زیادی داشت به همین دلیل قبل از گرفتن عکس تلاش زیادی میکردیم که با در نظر گرفتن همه جهات، عکس مناسبی بیندازیم.
ولی امروزه با راحت شدن تصویربرداری و تکرار بیش از حد آن، افراد قبل از گرفتن عکس کمتر فکر میکنند و به جهات مختلف آن زیاد نمیاندیشند. برای گرفتن یک عکس خوب اصلاً نباید عجله کرد.
حتماً قبل از فشار دادن دکمه شاتر، کادر مناسبی پیدا کنید و به نورپردازی عکس توجه کنید. هر عکسی که میگیرید تجربه جدیدی برای شما ایجاد میکند و جمع شدن همین تجربیات و اندیشههاست که به مرور شما را به یک عکاس خوب تبدیل میکند.
۵) بزرگنمایی را با نزدیک شدن به سوژه اشتباه نگیرید
یک اشتباه رایج که در عکاسی با موبایل رخ میدهد این است که کاربران، بزرگنمایی دیجیتالی را با نزدیک شدن به سوژه اشتباه میگیرند. وقتی که به صورت دیجیتالی از بزرگنمایی استفاده میکنید، کیفیت تصویر شما پایین میآید. به جای استفاده از بزرگنمایی باید سعی کنید تا جایی که امکان دارد به سوژه خود نزدیک شوید.
اگر کیفیت تصاویر گرفته شده در حالت بزرگنمایی را با حالتی که به سوژه نزدیک میشوید مقایسه کنید، خواهید دید که تصاویر گرفته شده در حالت بزرگنمایی، کیفیت پایینی دارند.
در حالی که وقتی به سوژه نزدیک میشوید و از حالت بزرگنمایی استفاده نمیکنید تصاویر شما طبیعیتر و واضحتر خواهند بود. شما میتوانید بعد از نزدیک شدن به سوژه و گرفتن عکس، آنها را بصورت دلخواه پردازش کرده و برش بزنید.
یادتان باشد این نکته برای دوربینهایی است که مجهز به لنز اپتیکال نیستند و نمیتوانند از بزرگنمایی اپتیکال استفاده کنند. در مطالب پیش رو بیشتر در مورد دنیای لنزها صحبت خواهیم کرد.
۶) حتماً لنز خود را قبل از عکاسی تمیز کنید
حتی یک مقدار کثیفی در لنز دوربین شما، تأثیر زیادی روی کیفیت نهایی عکس شما خواهد داشت. چون در طول روز از موبایل خود زیاد استفاده میکنید، ممکن است دست شما یا شیء دیگری به لنز موبایل برخورد کرده باشد و همین کافی است تا لنز شما کثیف شود.
۷) در صورت لزوم از لنزهای اکسترنال استفاده کنید
اگر دوربین موبایل شما از لنز مناسبی پشتیبانی نمیکند، لزومی ندارد که موبایل خود را عوض کنید بلکه میتوانید یک لنز اکسترنال یا خارجی را به طور جداگانه خریداری و روی موبایل خود نصب کنید.
اتصال لنزهای متفاوت به موبایل
جالب است بدانید که این لنزها قیمت خیلی بالایی ندارند و کاربردهای متنوعی برای شما میتوانند داشته باشند. ضمناً نصب آنها هم بسیار آسان است. در ادامه در مورد معروفترین انواع لنزهایی که برای گوشی کاربرد دارد، توضیح میدهیم:
تله فوتو: لنز Telephoto در عکاسی تله استفاده میشود. این لنزها برای گرفتن عکس از راه دور بسیار مفید هستند چون قابلیت زوم اپتیکال دارند. وقتی میخواهید از راه بسیار دور از سوژهای عکس بگیرید یا نمیتوانید به سوژه نزدیک شوید، بهترین راهکار استفاده از این لنز است.
زاویهباز: لنز Wide Angle یا زاویهباز زاویه دید عکس را بیشتر میکند. عکسهایی مانند عکس سلفی یا منظره که نیاز به زاویه وسیعی دارند، به کمک این لنز قابل حصول هستند.
ماکرو: لنزهای Macro ، گوشی هوشمند شما را تبدیل به یک میکروسکوپ سیار میکنند و شما میتوانید بافت ریز اشیاء را در آنها ببینید. پد و مادرها میتوانند برای فرزندان کنجکاو خود از این لنزها بخرند.
چشمماهی: لنز Fisheye یا چشمماهی در حقیقت لنز زاویهباز است که زاویه دید بسیار گسترده و کروی شکل دارد و میتواند بخش زیادی از یک منظره را به تصویر بکشد.
البته باید توجه داشته باشید که تمام انواع لنز برای یک مدل گوشی در بازار موجود نیست و باید به تناسب مدل گوشی خود، لنز لازم را بخرید.
۸) هرگز به طور عمودی عکس نگیرید
یک اصل خیلی ساده این است که باید هنگام گرفتن عکس، حتماً موبایل خود را به طور افقی نگه دارید. وقتی موبایل را به طور عمودی میگیرید، مشکلاتی در ابعاد تصویر ایجاد میشود.
۹) از لرزش موبایل جلوگیری کنید
کار ساده اما خیلی مهم دیگری که باید بکنید این است که از لرزش و هر گونه حرکت گوشی در هنگام گرفتن عکس جلوگیری کنید. تقریباً همه عکسهایی که توسط گوشی در حال حرکت یا دارای لرزش گرفته میشود، تار و بیکیفیت خواهد شد.
بهترین کار این است که یک دسته یا سهپایه برای موبایل خود تهیه کنید و یا حداقل در هنگام گرفتن عکس، از لرزش دست خودداری کنید.
۱۰) از خطوط راهنما، راهنمایی بگیرید!
اگر کادر مستطیلی موبایل خود را از طول و عرض به طور فرضی با سه خط به سه قسمت تقسیم کنید، از تقاطع آنها چهار نقطه حاصل میشود که اصطلاحاً به آنها نقاط طلایی و به آن خطوط، خطوط راهنما گفته میشود. نکته سادهای که باید در عکاسی با موبایل، یادتان باشد این است که سوژهای که قرار است از آن عکس بگیرید باید در هنگام عکس گرفتن روی یکی از این نقاط قرار داشته باشد. مانند تصویر زیر که سوژه اصلی در آن یک مجسمه باستانی است.
استفاده از قانون یک سوم
این قانون که به قانون یک سوم معروف است کمک میکند تا بیشترین توجه بیننده به سوژه مورد نظر شما جلب شود. در بین این ۴ نقطه، دو نقطه بالا احساس سبکی و دو نقطه پایین هم، احساس سنگینی و استحکام را به بیننده منتقل میکنند.
خیلی از موبایلها این امکان را به صورت خودکار در اختیار کاربر قرار میدهند و خطوط راهنما را هنگام گرفتن عکس، بر روی صفحه موبایل ظاهر میکنند.
اگر این امکان در گوشی شما فعال نیست، باید به دنبال گزینه Grid یا چیزی شبیه آن در گوشیتون بگردید و آن را فعال کنید. اگر هم این امکان در گوشی شما وجود نداشت، میتوانید به طور ذهنی جای این ۴ نقطه را در ذهن خود مجسم کنید.
نکته های که باید توجه کنید این است که یک سوژه دارای بخشهای مختلفی است که در داخل خود سوژه هم باید نقطه کلیدی را پیدا کنید و این نقطه کلیدی را در هنگام گرفتن عکس، روی یکی از نقاط چهارگانه، منطبق کنید. در عکس بالا سر سوژه که یک مجسمه است، نقطه کلیدی بدن او تشخیص داده شده است.
۱۱) نورپردازی یک اصل است
عکاسی در واقع هنر استفاده و تنظیم درست از نور است. متأسفانه خیلی از عکسهایی که افراد با موبایل خود میگیرند بیکیفیت از آب در میآید. مهمترین علت این اتفاق، عدم رعایت درست قواعد نورپردازی است.
در آموزش جامع عکاسی با موبایل شما با مهمترین قواعد نورپردازی آشنا خواهید شد:
-مفهوم «عمق میدان» را درک کنید
درک مفهوم عمق میدان ( Depth Of Field ) که به اختصار به آن DoF میگویند، کمک شایانی به شما خواهد کرد تا بتوانید آثار بهتری خلق کنید. هنگامی که بر سوژهای فوکوس میکنید، حتماً متوجه شدهاید که فاصلهای جلوتر و عقبتر از نقطهی فوکوس هم شارپ یا به اصطلاح برجستهتر است. به این فاصله عمق میدان میگویند. کنترل درست عمق میدان در واقع کنترل درست بخش شارپ عکس شماست.
خیلی از عکاسان تصور میکنند که تنها با باز و بسته کردن دیافراگم لنز دوربین قادر به کنترل کامل عمق میدان در عکس خود هستند ولی باید بگوییم که اینطور نیست.
دوربینها فقط میتوانند در یک نقطه فوکوس کنند و یک نقطه را به عنوان شارپترین و پر جزئیاتترین نقطه صحنه نشان دهد اما با استفاده از عمق میدان، میتوان فاصله عقب یا جلوتر از نقطه فوکوس را به نحو موثرتری کنترل کرد. در ادامه چند عامل تأثیرگذار بر عمق میدان را که بیشتر مورد استفاده عکاسان است، بررسی میکنیم:
-دیافراگم:
دیافراگم به زبان ساده، اندازه گشایش دهانه لنز است. به لنز به عنوان یک پنجره فکر کنید. پنجرههای بزرگ اجازه ورود نور بیشتری را میدهند در حالیکه پنجرههای کوچک اجازه ورود نور کمتری را میدهند.
یک دیافراگم کاملاً باز، اجازه ورود نور بیشتری را به تصویر میدهد و عکس، روشنتر میشود در حالی که با یک دیافراگم کوچک، نور کمتری وارد شده و عکس تاریکتر میشود.
دیافراگم بر حسب ضریبf اندازهگیری میشود؛ در یک ضریب کوچک مانند f/1.8 دهانه لنز، باز است و در یک ضریب بزرگ مانند f/22 دهانه آن باریک است. هر چه عدد دیافراگم کوچکتر باشد به این معناست که روزنه دیافراگم گشادتر است. عددهای بزرگ مثل ۳۲ به معنای روزنههای بسیار تنگ هستند. در بین عکاسان اصطلاح باز و بسته کردن دیافراگم، معمول است.
بستن دیافراگم به معنای عدد دیافراگم بالاتر و باز کردن به معنای عدد دیافراگم پایینتر است.
تنظیم دیافراگم یکی از سه تنظیمات اصلی در دوربین گوشیهای پیشرفته است که نوردهی یک تصویر یا میزان روشن یا تاریک بودن آن را تعیین میکند. همچنین میزان دیافراگم، بر این که چه مقدار از تصویر در فوکوس باشد، تأثیر میگذارد. دیافراگمهای خیلی باز، به پس زمینه نرم و فوکوس نشده منجر میشوند در حالی که دیافراگمهای باریک، بخش بیشتری از تصویر را واضح یا شارپ نگه میدارند.
در یک دیافراگم کاملاً باز، عمق میدان به میزان زیاد کاهش مییابد و در یک دیافراگم نسبتاً بسته، عمق میدان افزایش یافته و ناحیه بیشتری از عکس، وضوح پیدا کرده و در دید قرار میگیرد به بیان دیگر دیافراگمهای بزرگی مانند f / 1.4 عمق کم تصویر را نشان میدهند و در این حالت، تنها بخش کوچکی از تصویر در کانون توجه قرار دارد و دیافراگمهای کوچک مانند f / 32 عمق بسیار گسترده تصویر را ارائه میدهند که در این حالت، تقریباً همه تصویر شارپ است.
-فاصله سوژه از دوربین:
فاصله دوربین موبایل تا سوژه، عمق میدان شما را تحت تأثیر قرار خواهد داد. هرچه به سوژه خود نزدیکتر باشید، عمق میدان کوچکتر میشود. این بدان معناست که اگر به سمت کسی نزدیک شوید، کیفیت تصویر بسیار واضح تر میشود.
تأثیر فاصله سوژه از دوربین در عمق میدان در لنزهای ماکرو به خوبی قابل فهم است. همانطور که گفته شد، لنزهای ماکرو برای تبدیل گوشی شما به یک میکروسکوپ و گرفتن عکسهای بسیار نزدیک از سوژه مناسب است. یکی از معایب لنزهای ماکرو این است که عمق میدان موجود را به طرز چشمگیری کاهش می دهد.
-اندازه سنسور:
اندازه سنسور هم در عمق میدان اهمیت زیادی دارد. دوربینهای موبایل با سنسورهای کوچکتر، دارای عمق میدان بیشتری هستند. برای مقایسه دوربین دو گوشی با سنسورهای مختلف، باید فاصله کانونی لنزها مشابه باشند.
اگر فاصله دوربین موبایل تا سوژه و اندازه دیافراگم در هردو گوشی یکسان تنظیم شود، پس از ثبت عکس با هر دو گوشی، به وضوح خواهید دید که دوربین موبایلی که سنسور بزرگتری دارد، تصاویر آن عمق میدان کمتری خواهد داشت.
گوشیهایی که دارای دوربین فول فریم با سنسورهای بزرگتر باشند تصاویر آنها عمق میدان کمتری دارند. به همین دلیل است که عکاسان پرتره تمایل دارند با دوربین موبایل فول فریم تصاویر خود را ثبت کنند.
-قانون مربع معکوس را بفهمید
این قانون به زبان ساده میگوید که اگر فاصله سوژه از منبع نور، دو برابر شود نوری که از منبع به آن میتابد تقسیم بر ۴ میشود. اگر ۳ برابر شود، تقسیم بر ۹ میشود و اگر ۴ برابر شود تقسیم بر ۱۶ میشود و الی آخر. نمودار زیر این روند را نشان میدهد:
کاهش نور با نسبت مربع فاصله با منبع
با فهم این قانون میتوانید نوری را که از سوژه به منبع میرسد بهتر درک کنید و موقعیت منبع نور را نسبت به سوژه بهتر تنظیم کنید.
به طور مثال ممکن است بخواهید یکی از سوژههای شما در عکس نور خوبی داشته باشد و دیگری مانند پسزمینه، تاریک باشد. برای این کار باید منبع نور از پسزمینه فاصله زیاد و از سوژه اصلی فاصله کمی داشته باشد تا اولی تاریک و دومی روشن باشد. اما اگر بخواهید هم سوژه اصلی و هم پس زمینه، روشن باشند باید این دو به هم نزدیک باشند.
-از نور خورشید به درستی استفاده کنید
در عکاسی با موبایل معمولاً وسیلهای برای نورپردازی همراه شما نیست بنابراین باید از نورهای محیطی مانند نور خورشید به خوبی استفاده کنید. به جرأت میتوان گفت که توانایی استفاده درست از نور خورشید، یکی از چند مهارت کلیدی است که شما باید در آموزش جامع عکاسی با موبایل به آن مسلط شوید. در مورد استفاده درست از نور خورشید موارد زیر را رعایت کنید:
-در زمانهای طلایی(Golden Hour) عکس بگیرید
خیلی از تصاویر موبایلی بیکیفیت در زمانهایی از روز گرفته میشوند که خورشید نور مستقیم دارد و در نتیجه سایههای تیز و آزاردهنده و یا نقاط بسیار روشن در عکس ایجاد شده است.
بهترین زمانهای روز برای عکسبرداری دو حالت دارد؛ اولی هنگام صبح است که هوا روشن است ولی هنوز آفتاب به طور کامل نتابیده، دومی هم هنگام عصر است که آفتاب نیست ولی هوا هنوز روشن است. در این دو زمان، نور مستقیم خورشید وجود ندارد ولی نور در فضا به طور یکنواخت پخش شده است. عکس زیر در حوالی عصر گرفته شده است:
تصویر در حوالی عصر
در مقابل، حوالی ظهر زیر نور مستقیم آفتاب، زمان چندان مناسبی برای عکاسی نیست.
آفتاب عمود از بالای سر میتابد و سایهها تیز و آزاردهنده هستند. مثلا عکس زیر اگر چه منظرهی زیبایی دارد، اما سایههای تاریک در جای جای تصویر و به خصوص سایهای که از کلاه به روی صورت فرد افتاده، نتیجهی تابش مستقیم نور آفتاب به صورت عمود از بالای سر است:
تصویر در حوالی ظهر
به همین دلایلی که بیان شد عکاسی در هوای روشن ولی نیمه ابری یا مه آلود، نتایج بهتری از عکاسی در هوای آفتابی خواهد داشت. در هوای ابری یا مه آلود به دلیل شکست نور که توسط قطرات ریز آب معلق در هوا ایجاد میشود، نور خورشید در تمام جهات منعکس میشود و نور یکنواختی را به وجود میآورد.
البته در هوای نیمه ابری باید دقت کنید که عکس در لحظهای گرفته شود که خورشید پشت ابرها است وگرنه نتیجه با حالت آفتابی روز تفاوتی نخواهد داشت.
-از ساعت آبی (Blue Hour) استفاده کنید
کمتر از ۳۰ دقیقه قبل از طلوع خورشید و کمتر از ۳۰ دقیقه پس از غروب خورشید، به ساعات آبی معروف هستند. علیرغم اینکه ساعات آبی بسیار کوتاه هستند ولی عکسهای زیبایی در این ساعات به ثبت رسیده است. این ساعات در واقع قبل و بعد از دو ساعت طلایی دیگر هستند و با آنها تلاقی دارند.
خورشید در ساعات آب در بالای افق نیست و به همین دلیل رنگ نور در این ساعت با ساعت طلایی متفاوت است و چیزی بین بنفش تا آبی متغیر است. به دلیل اینکه نور در ساعت آبی کمتر است ممکن است عکسهای شما در این ساعات کمی دانه دار باشد.
البته لزوماً اینطور نیست که این اتفاق عکس شما را زشت کند و حتی ممکن است به نقطه قوت عکس شما تبدیل شود.
دقت کنید که چون نور در این ساعات کمتر است، سرعت شاتر شما هم به طور اتوماتیک کاهش پیدا میکند. بنابراین هر چه کار عکاسی را در دقایق اولیه ساعت آبی در صبح یا غروب انجام دهید، بهتر است. به این ترتیب احتمال تار شدن تصویر شما کاهش مییابد.
عکسی در ساعت آبی
از ساعت آبی میتوانید برای خلق تصاویر زیبای شهری بهره بگیرید. در واقع در شهرها به دلیل اینکه تیرهای چراغ برق یا سایر چراغهای شهر تا روشنایی کامل هوا در صبح، روشن میمانند و یا بلافاصله بعد از غروب روشن میشوند، شما میتوانید از ترکیب رنگی آبی آسمان و نور زرد این چراغها، نقش جالبی بسازید.
در زمان تلفیق ساعت آبی و طلایی که یک بار هنگام طلوع خورشید و یک بار هم هنگام غروب خورشید رخ میدهد، میتوانید درخشش نارنجیرنگ خورشید را هم ثبت کنید. اگر فرد خوشذوقی هم باشید میتوانید قبل از رسیدن این لحظه، لوکیشن خود را هم آماده کنید و از ترکیب لوکیشن و این درخشش نارنجیرنگ عکس بگیرید.
تصورش را بکنید؛ یک میز و صندلی چوبی به همراه یک آب پرتقال روی میز و فردی که روی صندلی نشسته است و به غروب نارنجی رنگ نگاه میکند، میتواند چه عکس زیبایی از پشت سوژه به شما تحویل بدهد.
-نحوه انتخاب مکان و زاویه موبایل
نقطه دید، سوژه و منبع نور سه عنصر اصلی در عکاسی هستند که در نورپردازی نقش کلیدی دارند. تعیین زاویهای که این سه عنصر با هم دارند، کاری است که یک نورپرداز ماهر باید به درستی آن را انجام دهد.
در ادامه به چند حالت شایع در استفاده از نور خورشید به عنوان منبع نور توجه کنید:
اگر نور از پشت به سوژه بتابد و سوژه بین شما و خورشید باشد، سوژه تاریک خواهد بود. این حالت در عکس زیر قابل مشاهده است:
در حالتی که خورشید پشت سر شما و شما بین سوژه و خورشید باشید، یک تصویر روشن و مسطح به دست میآید. نمونه این حالت را در تصویر زیر ببینید:
در حالتی که نور خورشید از بالای سر سوژه و به صورت عمود بتابد طبق مطالب قبلی، سایههای نامناسب بر روی تصویر ایجاد خواهد شد.
در حالتی که نور از یک یا دو طرف سوژه به آن بتابد، تصویری روشن با سایه و عمق مناسب ایجاد خواهد شد. به طور کلی در اکثر مواقع بهتر است بین موبایل و نور خورشید یک زاویه ۴۵ درجه نسبت به سوژه ایجاد کنید.
چگونه نور خورشید را به یک فرصت تبدیل کنیم؟
درست است که نور مستقیم خورشید مشکلات زیادی را برای عکاسی شما ایجاد میکند ولی میتوانید با تغییر نگاه خود و به کار گرفتن تکنیکهای مختلف، از همین نور مزاحم عکسهای مهیجی خلق کنید. کافی است به این نکته دقت کنید که هر چه نور روشنتری داشته باشید، سرعت شاتر هم بالاتر میرود. سرعت شاتر بالا هم برای گرفتن عکس از سوژههای متحرک، مناسب است. برای مثال عکس زیر را مشاهده کنید:
استفاده از سایه¬های خشن خورشید
روش دیگری که میتوانید نور مستقیم خورشید را به یک فرصت تبدیل کنید تغییر زاویه دید است به نحوی که سوژه بین آسمان و دوربین قرار گیرد. در واقع کافی است که موبایل خود را به زمین نزدیک کرده و طوری در پایین سوژه قرار دهید که گویا خورشید از روبرو به سوژه میتابد. در عکس زیر عکاس با آوردن دوربین موبایل خود در زیر گل آفتابگردان، نور مستقیم خورشید را به یک فرصت تبدیل کرده است به طوری که حتی بافتهای داخلی این گل در اثز شدت نور، به نمایش در آمده است.
-برای عکسهای داخلی از نور پنجره استفاده کنید
بسیاری از عکسهایی که گرفته میشود در محیطهای بسته مانند خانه یا محیط کار یا یک آتلیه انجام میشود. مهمترین منبع نور هم در این محیطها نور خورشید است که از پنجره میآید. نور پنجره به دلیل اینکه از صافی پنجره عبور کرده است، تیزی نور مستقیم خورشید را ندارد و سایههای خشن در تصویر شما ایجاد نمیکند. باید سعی کنید از پنجرههای غربی یا شرقی استفاده کنید تا نور با زاویه کمتر و یکنواختتری وارد اتاق شود و مدیریت آن در نورپردازی تصویر آسانتر شود.
-کاربرد نور پردازی از پشت، جلو و جوانب سوژه
جهت نوری که به سمت سوژه میآید سه حالت بیشتر ندارد؛ جلو، پشت یا جوانب سوژه. نورپردازی از جلو باعث میشود که کل سوژه به طور کامل از جلو روشن شود و عکس به دست آمده سایههای زیادی نخواهد داشت. در این حالت منبع نور، پشت عکاس قرار خواهد گرفت. چنین نوری در عکاسی پرتره یا همان عکاسی از چهره افراد، کمک شایانی خواهد کرد که شما بتوانید از تمام چهره فرد عکس بگیرید.
نکته باریکی که باید دقت کنید این است که نور مستقیم خورشید برای عکاسی پرتره مناسب نیست چون چشمان سوژه را تنگ میکند و احتمالاً کمی از زیبایی او خواهد کاست. اگر خواستید که در طبیعت و روز روشن، عکس پرتره بگیرید حتماً سعی کنید به جاهایی بروید که به کمک موانع طبیعی، تا حدی از تیزی آفتاب کاسته شده باشد.
نورپردازی از پشت سوژه هم بیشتر برای گرفتن عکسهای سیلوئت به کار میرود. در این عکسها سوژه به کلی تیره است ولی در مقابل او یک پسزمینه زیبای روشن ظاهر میشود. عکاس در گرفتن این عکسها روبروی نور قرار دارد و در واقع سوژه بین منبع نور و دوربین قرار دارد. مانند عکس زیر :
برای ساختن یک عکس سیلوئت باید یک منبع نوری خیلی قوی مانند خورشید در پشت سوژه باشد و نوردهی موبایل را طوری تنظیم کنید که بخش روشن صحنه که ممکن است آسمان یا فضای بیرون پنجره باشد، در روشنترین حالت باشد.
با نورپردازی از پشت شما میتوانید عملاً کارکرد لنزی به نام فلیر را با گوشی خود داشته باشید. به این صورت که دوربین را مستقیماً به طرف خورشید بگیرید و زاویههای مختلف را آزمایش کنید تا وقتی که کنارههای نور دقیقاً در جایی که لازم است، قرار بگیرد.
نورپردازی جانبی به زمانی گفته میشود که نور از یک جانب سوژه به آن میتابد و جانب مقایل آن در سایه قرار میگیرد. این نورپردازی کاربردهای متفاوتی میتواند داشته باشد. مثلاً وقتی که میخواهید فقط یک طرف از چهره فرد در تصویر دیده شود، میتوانید از نورپردازی جانبی کمک بگیرید.
این نورپردازی یک احساس رمزآلود همراه با خواهش دیدن تصویر سمت تاریک سوژه، در مخاطب ایجاد میکند و حس کنجکاوی او را بر میانگیزد. این نوع نورپردازی برای تأکید روی لبهها، بافتها، سایهها و عمق سوژه عالی است.
-استفاده از نور و رفلکتورهای محیط
همانطور که گفته شد معمولاً در عکاسی با موبایل، امکاناتی که در محیط ایزوله وجود دارد، در دسترس شما نیست ولی باید بتوانید با امکانات ساده دم دستی و شرایط محیط، بهترین عکسها را بگیرید. عکاسان معمولاً به کمک رفلکتورها که میتواند یک پارچه سفید رنگ هم باشد، نور منبع را به سمت نقاط تاریک تصویر منعکس میکنند.
شما هم میتوانید در محیط بیرون یا طبیعت از وسایلی مانند یک تکه لباس، سایهبان ماشین و یا یک صفحه از روزنامه به عنوان رفلکتور استفاده کنید. به این ترتیب که فردی باید این اشیاء را در زاویه و فاصلهای از سوژه نگه دارد که نور مناسب روی سوژه منعکس شود. دقت کنید که در فضای باز گاهی یک تپه، آبشار، دیوار یا … میتواند نقش رفلکتور را برای شما بازی کند. کافی است که موبایل یا سوژه را طوری جابجا کنید که نور مناسب داشته باشید.
به طور مثال اگر در پارک هستید میتوانید با جابجا کردن سوژه از چراغهای پارک برای نورپردازی استفاده کنید یا از دوستانتان بخواهید که چراغ موبایل خود را روشن کنند و آن را به بخشهای تاریک سوژه بگیرند. حتی میتوانید از چند نفر بخواهید که با چراغ موبایل خود برای نورپردازی به شما کمک کنند.
برای سوژههای کوچک هم میتوان از نور صفحه نمایش موبایل خود کمک گرفت. در واقع صفحه نمایش به دلیل مساحت زیادی که در مقایسه با برخی سوژههای کوچک دارد، میتواند یک نور یکنواختی را روی سوژه ایجاد کند. به طور کلی چراغ قوه، چراغ مطالعه و یا هر منبع دیگری که به درستی از آن استفاده شود، میتواند در نورپردازی به شما کمک کند.
-از فلاش زدن کمتر استفاده کنید
بسیاری از افراد تصور میکنند که وجود فلاش در موبایل میتواند کمک زیادی به عکسبرداری کند ولی واقعیت این است که اینطور نیست. کاری که فلاش میکند بیشتر اوقات باعث میشود که نور ار نقطهای بسیار نزدیک به نقطه دید یا همان موبایل شما به سوژه بتابد. نقطهای بودن این نور باعث میشود که سایههای تیز و بدی در عکس جا بماند. از طرفی همراستا بودن نقطه تابش نور با نقطه دید از بُعد تصویر شما میکاهد.
مشکل دیگری که فلاش زدن ایجاد میکند این است که اگر سوژه به شما نزدیک باشد نقاطی از عکس بیش از اندازه روشن خواهد شد و اگر سوژه دور باشد، عملاً نور کم فلاش، توان روشن کردن سوژه را نخواهد داشت. کار دیگری که فلاش زدن میکند این است که بیشتر رنگهای سوژه را از بین خواهد برد.
شاید بپرسید که در وقتی که هوا تاریک است و نوری ندارید چه باید بکنید؟ پاسخ این است که امروزه بیشتر موبایلها حالت عکاسی شبانه یا Night Mode را پشتیبانی میکنند و شما میتوانید از این امکان در مواقعی که نور محیط کم است، استفاده کنید.
البته بعضی وقتها در فضاهای روشن ممکن است که استفاده از فلاش، کیفیت عکس را بهتر کند چون فلاش میتواند کمی از تیرگیی تصویر را پر کند و یا سایههای تصویر را از بین ببرد. تشخیص این امر به مهارت عکاسی شما بستگی دارد. عکاسی یک مهارت است و شما با تکرار در گرفتن عکسهای متنوع، باید تشخیص دهید که چه مواقعی، فلاش زدن کار شما را بهتر میکند.
تکنیکهای هنری در عکاسی با موبایل
بخش سوم از آموزش جامع عکاسی با موبایل به تکنیکهای هنری عکاسی با موبایل اختصاص داده شده است. به یاد داشته باشید که یک عکس همیشه از وجود عکاس آن جوانه میزند و در انتها روی صفحه موبایل به نتیجه مینشیند. بنابراین روحیه خود عکاس و نوع نگاه او به طبیعت، رفتار و حالات انسانها و جامعه در خروجی عکس او بسیار تأثیرگذار است.
اگر میخواهید یک عکاس خوب باشید باید به طبیعت و دنیای اطراف عشق بورزید و همواره در حال تفکر به آنها باشید. بسیاری از عکاسان صاحبنام جهان دارای چنین روحیاتی بودهاند. در ادامه آموزش جامع عکاسی با موبایل به تعدادی از مهمترین تکنیکهای هنری در عکاسی که به کمک آنها میتوانید آثار زیبایی خلق کنید، اشاره میکنیم:
۱) همیشه آماده گرفتن عکس باشید
این تصور که باید یک موقعیت خاصی پیش بیاید تا بتوانید عکس خوبی بگیرید، غلط است. سادهترین اشیاء اطراف شما و یا بسیاری از حالات و اتفاقات عادی زندگی انسانها میتوانند یک سوژه جذاب برای عکاسی باشند. کافی است که ذهن شما همیشه بیدار و آماده برای عکاسی باشد. به دنبال موقعیتهای خلق الساعه نباشید و همیشه آماده شکار صحنه ها باشید. همراهی همیشگی تلفنهای هوشمند هم کمک خوبی به شما در این مسیر است.
۲) فضای خالی ایجاد کنید
برای اینکه سوژه شما به خوبی در عکس دیده شود، عکاسان حرفهای معمولاً دو قسمت از سه قسمت تصویر را به فضای منفی یا همان فضایی که از سوژه اصلی در آن خبری نیست، اختصاص میدهند.
۳) نماهای کلیشهای را کنار بگذارید!
استفاده از زاویه دیدی که کمتر کسی به آن توجه می کند می تواند عکسهای زیبایی بیافریند. سعی کنید غیرمعمول فکر کنید. برای مثال برای گرفتن عکس ار عابران خیابان می¬توانید به جای اینکه در خیابان دنبال پیدا کردن یک نما باشید به پشت بام خانه ها بروید و از بالا عکس بگیرید یا اینکه برای نشان دادن زیبایی یک صحنه، موبایل را روی زمین بیاورید.
دوربین بر روی هلی شات
۴) از انعکاس نور استفاده کنید
چشم انسان از دیدن منظرهای همراه با انعکاس آن لذت میبرد. شما میتوانید از انعکاس یک تصویر در آب رودخانه، آیینه، حوضچه آب، عینک افراد و … استفاده کنید و سوژهها را به همراه بازتاب آنها عکس بگیرید.
تصویر انعکاس در آب رودخانه
۵) سعی کنید تقارن ایجاد کنید
تقارن یکی از عناصر زیباسازی تصویر است. وجود تقارن در تصویر لزوماً به معنای یک تقارن کامل نیست بلکه تصاویری هم که به طور مبهم یک نوع حس تقارن، هارمونی و هماهنگی را ایجاد میکنند، به زیبایی تصویر میافزایند. مزیت استفاده از تقارن، راحتتر شدن کادربندی تصویر است. فرق تقارن با بازتاب تصاویر این است که تقارن در اشیای واقعی است و به این دلیل زیبایی بیشتری از بازتاب تصویر اشیاء ایجاد میکند.
عکس دارای تقارن
۶) از الگوهای تکراری عکس بگیرید
الگوهای تکراری که در اشیاء دستساز انسان یا در طبیعت وجود دارند یکی دیگر از سوژههایی است که میتواند زیبایی را منتقل کند. سعی کنید همیشه حواستان به طبیعت باشد تا به محض دیدن لاکپشتهایی که دسته جمعی به سمت آب میروند یا کاشیکاریهای یک بنای ساختمانی، از آن عکس بگیرید. الگوهای تکراری در همه جا هستند حتی روی پوست خود شما. کافیست یک دوربین ماکرو داشته باشید!
۷) قابلیت پانوراما(Panorama) را دستکم نگیرید
شاید یاد گرفتن قابلیت پانورامای گوشی کمی طول بکشد ولی نتایج آن بسیار جالب است و نمای عکس را گستردهتر خواهد کرد. نمای پانوراما برای عکس گرفتن از مناظر و عکسهای داخلی، بهترین گزینه است.
اکثر گوشیهای هوشمند دارای این قابلیت هستند و نرمافزارهای زیادی هم این کار را انجام میدهد. برای استفاده از این قابلیت کافیست روی آیکون دوربین در نرم افزار گوشی خود ضربه بزنید و سپس گزینه پانوراما را انتخاب کنید. این گزینه زاویه ی عکس را گسترده خواهد کرد. بسته به موضوع عکس خود باید گوشی را به طور عمودی یا افقی بگیرید و تا حد ممکن، گوشی خود را ثابت نگه دارید.
اگر کاربر اندروید هستید باید به چپ یا راست حرکت کنید و اگر کاربر آیفون هستید باید برای تغییر جهت، آیکون فلش را لمس کنید. مهمترین نکته در گرفتن عکسهای پانوراما، ثابت نگه داشتن دوربین و چرخش با سرعت ثابت است. برای شروع باید روی دکمه شاتر تپ کنید و بعد از حرکت دادن گوشی یا لمس آیکون فلش، دوباره باید روی دکمه شاتر تپ کنید تا عکس شما آماده شود.
نمونه عکس پانوراما
۸) عکسهای پشت سر هم(Burst Mode) بگیرید
با توجه به متغیرهای زیادی که در کیفیت یک عکس تأثیرگذار است حتی دو عکس که در گرفتن آنها چند لحظه اختلاف است، میتواند تفاوت زیادی در کیفیت خود داشته باشند. به همین دلیل در حال حاضر خیلی از گوشیها مانند گوشیهای سامسونگ از قابلیت (Burst Mode) پشتیبانی میکنند و شما میتوانید از یک صحنه در مدت کوتاهی چندین عکس بگیرید و بهترین عکس در بین آنها را انتخاب کنید. فایده دیگر عکسهای پشت سر هم این است که افرادی که تخصص بیشتری دارند میتوانند به کمک این عکسها، انیمیشن هم تولید کنند.
۹) حذف رنگهای تصویر به غیر از رنگ سوژه
یکی دیگر از ایدههایی که برای گرفتن عکس مناسب است سیاه و سفید کردن همه بخشهای تصویر غیر از سوژه اصلی است. البته این کار باید با نرمافزارهای مانند Color Touch که در بازار وجود دارد انجام شود.
این تکنیک هم مانند تکنیک ایجاد فضای منفی باعث برجستهتر شدن سوژه میشود ولی تفاوت آن این است که بقیه بخشهای تصویر همچنان هویت خود را حفظ میکنند ولی فقط اهمیت آنها در نظر مخاطب کمتر میشود.
برجسته سازی سوژه با رنگ
۱۰) از سوژههای جزئی عکس بگیرید
گاهی عکس گرفتن از جزئیاتی مانند قطرات آب یا لحظه شروع یک مسابقه دو میتواند جذابیت فوقالعادهای داشته باشد و افکار را به سمت خود جذب کند. برای گرفتن اینگونه عکسها باید کمی روحیه هنری داشته باشید تا زیباییها و شگفتیهای موجود در بطن طبیعت را دریابید.
قطرات آب
۱۱) عکسهای انتزاعی بگیرید
یکی از تکنیکهای که برای مخاطب جذاب است گرفتن عکسهایی است که در نگاه اول، مخاطب درک درستی از آن ندارد و او را به فکر وا میدارد. برای گرفتن یک عکس انتزاعی میتوان از بخشی از یک سوژه عکس گرفت و یا از الگوهای تکراری استفاده کرد. مثلاً عکس زیر شاید برخی از مخاطبین را دقایقی به خود مشغول کند. اینگونه عکسها معمولاً برای جراید و نشریاتی که در حوزههای فلسفی و اندیشه ای کار میکنند، میتواند بسیار جذاب باشد.
عکس نتزاعی
۱۲) از عکاسی ناگهانی استفاده کنید
عکاسی کاندید یا کندید(Candid Photography) را میتوان به عکاسی ناگهانی یا غیرمنتظره ترجمه کرد. میدانید که بیشتر عکسهایی که مردم در زندگی روزمره از خود میاندازند همراه با اطلاع قبلی و گرفتن ژست و حالتی است که عکس مناسبی از آنها گرفته شود. همین اطلاع قبلی باعث میشود که افراد، تصنعی برخورد کنند و عکس آنها خیلی واقعی به نظر نیاید. برخی از عکاسان برای بالا بردن جذابیت عکس، سعی میکنند بدون اطلاع قبلی و در حالتی غیرمنتظره از افراد در موقعیتهای خاص عکس بگیرند.
این کار، هم باعث میشود که عکس به واقعیت نزدیکتر شود و هم اینکه کمک میکند که شما بتوانید از صحنههایی عکس بگیرید که ممکن است هیچ گاه با اطلاع قبلی به آن صحنه دست نیابید.
عکس ناگهانی
بهترین راه برای عکاسی کاندید این است که دائماً عکس بگیرید. وقتی بعد از مدتی همه این عکسها را کنار هم بگذارید و نگاه کنید، قطعاً به عکسهایی برخواهید خورد که شما را متعجب میکند. برای گرفتن یک عکس کاندید بهتر است که از لنز و موبایلهای کوچک استفاده کنید که سوژه شما قبل از گرفتن عکس، خیلی متوجه نشود که چه کار میکنید؟
راهکار دیگر برای عکاسی کاندید استفاده از لنز تله فوتو است که از راه دور میتواند روی سوژه مورد نظر زوم کند و بدون اینکه متوجه شود، از او عکس بگیرد. اگر دوست دارید که عکاسی کاندید شما در یک لوکیشن خاص انجام شود، میتوانید لوکیشن را آماده کنید و منتظر باشید فرد مورد نظر یا سوژه به آنجا بیاید.
برای اینکه عکس شما واقعیتر باشد بهتر است قبل از گرفتن عکس، به هیچ وجه با سوژه ارتباط چشمی برقرار نکنید چون این موضوع ممکن است باعث شود که سوژه متوجه کار شما شود. یک راهکار دیگر هم استفاده از لنز واید است. لنزهای واید به دلیل اینکه زاویه دید بیشتری دارند، میتوان به کمک آنها بدون اینکه موبایل به سمت سوژه مورد نظر باشد، از سوژه عکس گرفت.
عکس ناگهانی
۱۳) تنها راهکار شما گرفتن سلفی نباشد
گرفتن سلفی به همراه دوستان همیشه جذاب است ولی اینطور نیست که همیشه بهترین نتیجه را هم داشته باشد. گاهی بهتر است که یک نفر سومی پیدا کنید و از او خواهش کنید که از شما و دوستان عکس بگیرد. کار دیگری که میتوانید انجام دهید این است که از تایمر گوشی استفاده کنید و ساعت دوربین را برای چند لحظه بعد تنظیم کنید و در این فاصله به همراه دوستان خود برای گرفتن عکس آماده شوید.
۱۴) عکس بوکه بگیرید
یکی از افکتهای هنری که در عکاسی استفاده زیادی از آن میشود، بوکه است. بوکه، کلمهای ژاپنی است که به معنای مات و تار است. در واقع به قسمتهایی از عکس که فوکوس نیستند و به صورت مات مشاهده میشوند، بوکه میگویند. به کمک تکنیک بوکه میتوانید به زیبایی بصری در عکس بپردازید و بر سوژه تأکید کنید.
چراغ هایی که به صورت دایره دیده شوند یا بدون شکل باشند و یا بکگراند ماتی که از برگهای یک درخت یا ساختمانی به شکل مات پشت سر سوژه است، مثالهایی از یک عکس بوکه هستند.
بوکه معمولاً به نواحی خارج از فوکوس در جلو و عقب سوژه در تصویر مربوط است. با این حال میتوان از آن به عنوان یک تکنیک انتزاعی نیز استفاده کرد. با عکاسی به وسیله یک لنز در میزان حداکثر روزنه یا دیافراگم و ایجاد هایلایت خارج از فوکوس هم میتوان دایرههایی ملایم و مبهم ایجاد کرد. این روش معمولاً برای عکاسی از نورها و چراغها استفاده میشود.
طراحی لنز نقش مهمی در ظاهر و زیبایی هر چه بیشتر بوکه دارد. لنزهایی که دارای تیغههای دیافراگم بیشتری هستند، بوکههای بهتری میتوانند تولید کنند چون زمانی که در دیافراگم ماکسیمم تنظیم شدهاند، گشایشهای مدور و دایرهای بیشتری ایجاد میشود. لنزهایی که دارای تیغه کمتری در دیافراگم هستند، شکلهای چند ضلعی بیشتری تولید میکنند. زمانی که تمایزهای برجسته در بک گراند تصویر ایجاد شود، این موضوع مشهودتر میشود. نمونه عکس بوکه در تصویر مشاهده میشود:
عکس بوکه
۱۵) از عکاسی ماکرو استفاده کنید
عکاسی ماکرو در واقع گرفتن عکس از اجزای اشیاء از نزدیکی آنها است. همانطور که گفته شد شما میتوانید گوشی موبایل خود را با یک لنز ماکرو تبدیل به یک میکروسکوپ کنید. قبل از شروع باید حالت اتوماتیک فوکوس دوربین را خاموش کنید و روی بخشی از سوژه، فوکوس کنید. همچنین لازم است که از سه پایه استفاده کنید چرا که ممکن است با کوچکترین لرزش، دوربین از فوکوس خارج شود یا نقطه مورد نظر شما را از دست بدهد.
یکی از جذاب ترین فواید عکاسی ماکرو داخلی این است که نیازمند فضای زیادی نیست. تمام چیزی که واقعاً احتیاج دارید، فقط یک میز کوچک، کف زمین و خود سوژه است و بس ! عکاسی ماکرو کمک میکند که افراد حس کنجکاوی خود را ارضاء کنند و به دنیای اشیای ریز وارد شوند.
۱۶) عکاسی حیات وحش را هم امتحان کنید
عکاسی از حیات وحش ممکن است کمی خطرناک باشد ولی اگر کمی مجهز باشید میتوانید تجربیات مهیجی را داشته باشید. برای گرفتن عکس از حیات وحش، هم به دلیل خطراتی که وجود دارد و هم به دلیل ترس حیوانات از شما و فرار آنها، باید از موبایل با لنز تله استفاده کنید. همانطور که گفته شد این لنزها میتوانند از فاصله بسیار دور عکسهای خوب و نزدیکی از سوژه شما بگیرند. پیشنهاد میشود که فاصله کانونی این لنز حداقل ۳۰۰ میلی متر باشد.
برای تمرین بیشتر میتوانید ابتدا در باغ وحش که امنیت کافی دارد و میتوانید تا حد خوبی به حیوانات نزدیک بشوید، عکسهای زیادی بگیرید. حتی میتوانید از حیوانات عکس پرتره بگیرید. در ادامه برای ورود به حیات وحش، میتوانید از کارهایی مانند پنهان شدن در ماشین یا داخل چادر بهره بگیرید و از حیوانات عکس بگیرید.
یکی از شیوههای جالب برای عکاسی از حیوانات، تکنیک پنینگ (Panning) است. در این تکنیک شما باید موبایل را به همراه حیوان حرکت دهید و در یک موقعیت مناسب که حیوان در داخل کادر قرار گرفت، شاتر را فشار دهید. وقتی پسزمینه در حال حرکت است، در عکس تار به نظر خواهد رسید. اگر شاتر به اندازه کافی آهسته باشد، عکس سوژه شارپ خواهد شد و ترکیب این دو جالب خواهد شد. استفاده از سهپایه یا یک لنز دارای لرزشگیر هم در نتیجه کار اثر خوبی خواهد داشت.
تکنیک Panning
۱۷) از ماه عکاسی کنید
برای عکاسی از ماه با موبایل هم باید از لنز تله استفاده کنید تا بتوانید از راه دور، عکس نزدیکی از ماه بگیرید. برای این کار حداقل به یک لنز ۴۰۰ میلی متری نیاز است.
۱۸) با عکاسی از غذا، لذت خود را از غذا خوردن بیشتر کنید
غذا خوردن عملی است که در روز معمولاً سه وعده انجام میشود. تفکر در غذایی که میخورید و توجه به زیباییهای آن حتماً باعث خواهد شد که لذت شما از غذا خوردن و حتی زندگی بیشتر شود. خوشبختانه برای عکس گرفتن از غذا نیاز زیادی به ایجاد لوکیشن و صرف هزینه نیست چون این لوکیشن روزانه خودبخود ۳ بار در اختیار شما قرار میگیرد.
برای تهیه یک عکس خوب از غذا، در ابتدا باید به شکل غذا توجه کنید و شکلی متناسب با غذا و ظروف مربوط به آن با غذا درست کنید. مانند شکل زیر :
عکاسی غذا
برای نورپردازی خوب بهتر است در روز دنبال یک پنجره بزرگ در خانه یا رستوران باشید و در شب هم به دنبال چراغی باشید که از بالا بر غذا بتابد. برای ایجاد زیبایی بیشتر باید بتوانید با غذا بازی کنید و شکلهای مختلفی در آن ایجاد کنید. مانند تصویر زیر:
عکاسی غذا
آخرین نکته هایی که باید در نظر بگیرید این است که بلافاصله بعد از آماده شدن غذا، باید از آن عکس بگیرید. چون با سرد شدن غذا، از زیباییهای آن هم کم میشود و از دهن هم خواهد افتاد!
۱۹) عکس مینیاتوری بگیرید
دوربینهای موبایل از لنز Tilt) shift) هم پشتیبانی میکند. شما میتوانید با خرید این لنزها و نصب آن به گوشی خود به سادگی یک عکس مینیاتوری بگیرید. در واقع خاصیت این لنزها این است که عکس شما را به طور خودبخود، مینیاتوری میکنند و بدین ترتیب زیبایی خاصی به آن میبخشند. البته این لنزها کمی گران هستند ولی شما میتوانید با ترکیب اشیایی مانند قطار، قایق، ماشین و … در کنار هم و گرفتن یک عکس از بالا یک منظره مینیاتوری زیبا خلق کنید و آن را به کودک خود هدیه کنید.
۲۰) پرتره دسته جمعی بگیرید
گرفتن عکس پرتره فردی، امری شایع است ولی انجام این کار به طور دسته جمعی میتواند خیلی بیشتر از حالت اول، خاطرهانگیز باشد. برای گرفتن یک عکس پرتره دسته جمعی باید در ابتدا فکری در مورد قد افراد بکنید و آنها را در عکس نظم دهید. میتوانید از ترتیب یا تقارن استفاده کنید. البته در کنار آن باید به رنگ لباس افراد هم توجه شود و ترکیب مناسبی از آنها در کنار هم چیده شود.
اگر در محیط بیرون هستید، بهتر است که از یک لنز واید و با دیافراگم f/8 استفاده کنید. در غیر این صورت بهتر است که در همین دیافراگم از ایزوی بالاتر استفاده کنید.
۲۱) از نرم افزارهای ویرایش عکس استفاده کنید
در حال حاضر نرم افزارهای بسیار پیشرفتهای وجود دارد که بعد از گرفتن عکس با موبایل، میتوانید عکس را با آنها زیر و رو کنید طوری که با عکس اول بسیار متفاوت شود. این برنامه ها به شما امکان میدهند تا مدیریت بهتری بر روری دوربین گوشی خود داشته باشید.
نرم افزار Adobe Lightroom Mobileاز جمله برنامههای کاربردی در این زمینه است. به کمک این برنامه میتوانید سرعت شاتر خود را کاهش داده یا ISO مقدار و تعادل رنگ سفید را تغییر دهید و در نهایت تنظیمات دلخواه را بر روی عکسهای گرفته شده در داخل این برنامه اعمال کنید. در گوشی آیفون، به کمک تنظیمات این برنامه میتوانید میزان نور، اندازه و رنگ عکس و همچنین اندازه سفیدی آن را تغییر دهید. این تنظیمات به راحتی قابل تغییر است و میتوانید متناسب با عکس خود، آنها را تغییر دهید.
برای انجام یک پردازش مقدماتی و افکتگذاری روی عکس در گوشی آیفون، نرم افزار VSCO حرف ندارد. فیلترهای متعدد این نرم افزار پاسخگوی بسیاری از نیازهای شما خواهد بود. اگر قصد انجام پردازش پیشرفته و سنگینتری روی عکس دارید، شرکت Nik Software برنامه Snapseed را برای شما طراحی کرده است. Snapseed یک نرمافزار و رابط جامع ویرایش عکس است که بسیاری از برنامههای ویرایش عکس را پوشش میدهد و شما با نصب آن از برنامههای دیگر بینیاز خواهید شد. این نرم افزار به کمک فناوری U Point کار میکند. شما در هر نقطه تصویر میتوانید ابزار U Point را قرار دهید و همان قسمت را ویرایش کنید.
برای خیلی ها بعد از گرفتن عکس، نوبت به اشتراک گذاری آن میرسد. تمام سرویسهای به اشتراک گذاری عکس در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام یا توییتر، ایزارهای مخصوص به خود را دارند ولی شما با داشتن گوشی آیفون میتوانید از امکانات بهتری استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما این است که از برنامه iPhone’s stock Photos استفاده کنید. این برنامه امکانات بهتری در مدیریت عکسها برای شما فراهم کرده است.
یک نکته کلی در مورد استفاده از نرم افزارهای ویرایش عکس این است که اگر موبایل شما دارای قدرت پردازشی پایینی باشد نباید از این برنامه ها به مدت طولانی استفاده کنید زیرا موجب گرم شدن بیش از حد گوشی شما میشود.
۲۲) عکسها را در اندازه اصلی ویرایش کنید
اگر قرار است عکسی را در اندازه خاصی چاپ کنید، بهتر است ویرایش عکس هم روی همان اندازه انجام شود تا به طور کاملاً واقعی با خروجی عکس خود ارتباط برقرار کنید و مطمئن شوید که هیچ نقصی در عکس خروجی روی کاغذ نخواهید داشت و چیزی از دید شما پنهان نمانده است. البته در گوشیهای موبایل، این کار کمی مشکل است ولی انجام آن به طور نسبی امکانپذیر است.
در پایان می توان گفت که با مطالعه محتوی آموزش جامع عکاسی با موبایل، شما توانسته اید در قدم اول یک نگاه جامع بر مهمترین نکات عکاسی با موبایل داشته باشد و تقریباً هیچ نکته اساسی نمانده است که از آن مطلع نشده باشید.
برای آموزشهای پیشرفتهتر لازم است که به کتب و مقالات تخصصی مراجعه کنید.
منبع:noornegar.com
فهرست مطالب این مقاله