آموزش عکاسی تئاتر
برای عکاسی در تئاتر شما باید در زمینه های هنری و بصری تبحر و تسلط داشته باشید مثلاً در تشخیص نور صحنه و اتفاقی که در درون صحنه می افتد باید سرعت عمل زیادی داشته باشید و تنظیمات دوربین را با توجه به تغییر نورها و موقعیت بازیگران عوض کنید. به این ترتیب میشود گفت شکلی از عکاسی آتلیه ای هم هست که خارج از فضای نور معمول است و با کاری دست و پنجه نرم میکنید که نور پردازی شده است و تفاوتش با آتلیه این است که آنجا سوژه ثابت است و نورپردازی انجام میدهید اینجا نورپردازی ثابت و سوژه متحرک. است باید آن قدر دقت و سرعت عمل داشته باشید که در موقعیتهای مناسبی که سوژه قرار میگیرد بتوانید عکاسی کنید.
عکاسی تئاتر ، شکلی از عکاسی هنری و ثبت لحظه های خلاقانه و هنرمندانه ای از یک اجرای تئاتر است که علاوه بر فن عکاسی، شما باید در زمینه های دیگر هنری اعم از نقش هنرهای تجسمی در تئاتر ، ریتم صحنه ، کنش بازیگران، ابزار صحنه و… آشنایی لازم دارا باشید.
عکاسی تئاتر
در واقع عکاسی تئاتر باید نشان دهنده ی اجرای یک نمایش با همه ی جزییاتش باشد که میتواند شامل: مشخصات ظاهری بازیگران ، دکور ، طراحی نور ، میزانسن ، طراحی صحنه و… باشد. یک عکس تئاتر در حقیقت باید یک عکس هنری کامل باشد.
عکاسی تئاتر خیلی در ایران متاسفانه مورد توجه قرار نگرفته است زیرا به شکل اصولی برای آن برنامه ریزی نمیشود و در حقیقت یک عکاس تئاتر نمی داند باید عکس خبری ، پرتره ، هنری و یا چه عکسی باید بگیرد؟ زیرا سیستم آموزشی درستی برای عکاسی تئاتر وجود ندارد .
در سالنهای مختلف موقعیت قرارگیری عکاس فرق متفاوت است و برای هر اجرای و نمایش مکان و موقعیت خاص خود را می طلبد که این امر نیز در طول نمایش بازهم بسیار متغییر و متفاوت میشود.
عکاسی تئاتر
عکاسی بدون دوربین
اساساً کسی که دارد عکاسی میکند باید این را یاد بگیرد که بتواند خوب ببیند و این همان عکاسی بدون دوربین است. در تئاتر هم به همین شکل باید عمل شود یعنی قبل از اجرای اصلی نمایش ، عکاس هم باید تمرینات حضور داشته باشد و یک اجرای کامل را از نزدیک ببنید.
مطمئنا مهمترین نکته برای اینکه یک عکاس تئاتر خوب باشیم عشق به هنر تئاتر و سینماست و این تنها لازمه نیست بلکه در کنار آن باید عکاسی را بخوبی درک کنیم و با فنون عکاسی نوین آشنایی کامل داشته باشیم.
عکاسی تئاتر
تنظیمات فلاش و حساسیت سنسور
در عکاسی تئاتر معمولاً امکان اجازه از فلاش را نداریم پس به همین خاطر باید با ایزوی بالا عکاسی کنیم ، ولی شاید این نکته قابل توجه باشد که ایزوی بالا باعث نویز بر روی عکس میشود. پس باید عکسی بگیریم که ایزوی آن بالا باشد نویز نداشته باشد از نظر هنری با کیفیت و قابل ارائه باشد.
تنظیمات دیافراگم
در عکاسی تئاتر باید از کمترین عدد دیافراگم استفاده کرد تا نور دهی خوبی داشته باشیم و در صورتی که شدت نور زیاد شد ایزو را کاهش دهیم اگر از سه پایه استفاده نمیکنید ترجیحا سرعت شاتر دوربین را از ۸۰/۱ پایین تر قرار ندهید مگر اینکه قصد گرفتن عکسهای خاصی را داشته باشید.
از چه لنزی استفاده کنیم
استفاده از لنز تله فوتو در عکاسی تئاتر خیلی تاثیر گذار است . از این لنز بیشتر برای عکاسی پرتره استفاده میشود که برای عکاسی تئاتر بسیار توصیه میشود.
منبع:episodefilm.com
فهرست مطالب این مقاله