آموزش نکات عکاسی صنعتی
امروزه با پیشرفت صنعت تبلیغات و شناخت اهمیت شایان عکس در دید مخاطبان، آموزش عکاسی صنعتی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و جایگاه خود را در بازرگانی و تبلیغات مستحکم کرده است.
عکاسی صنعتی یکی از زیر شاخه های عکاسی تبلیغاتی محسوب می شود که عکاس در آن طبق سفارش، از مراحل مختلف تولید، ماشین ها و ابزارآلات، کارکنان، بنای کارخانه و یا محصولات، عکاسی می کند و برای مصارف تبلیغاتی، در اختیار کارفرما قرار می دهد.
با وجود تفاوت های جزئی در تعریف، عکاسی صنعتی در صورت عکس گرفتن از محصولات یک کارخانه، کمپانی و یا شرکت، بسیار به تعریف کلی عکاسی تبلیغاتی نزدیک می شود و در بسیاری مواقع این دو عبارت هم معنی یکدیگر به کار می روند.
در این مطلب به بیان چند نکته در رابطه با آموزش عکاسی صنعتی با رویکرد عکاسی تبلیغاتی می پردازیم.

اهمیت عکاسی صنعتی
به طور کلی هنر عکاسی آنجا ارزش می باید که عکس ها و تصاویر می توانند بدون نیاز به خواندن مطلب و یا گفت و گو، ماهیت اصلی موضوع را بیان کرده و به درک هر چه بیشتر مخاطب منجر شود. در این میان تاثیر عکاسی صنعتی یا عکاسی تبلیغاتی در توسعه کسب و کار و جلب مشتری بر هیچ کس پوشیده نبوده و داشتن عکس های تبلیغاتی حرفه ای و با کیفیت، جزو الزامات معرفی محصولات به شمار می آید.
بررسی های آماری حاکی از آن است که مقالاتی که با تصویر مرتبط و مناسب همراه شده اند، ۹۴ درصد بیشتر از مقالات بدون تصویر مورد مطالعه قرار گرفته اند؛ همچنین روزنامه ها و مجلات آنلاینی که با عکس مناسب و منطبق بر اصول عکاسی صنعتی منتشر می شوند، حدود ۱۵ درصد بیشتر از سایر مطبوعات بدون عکس بازدید شده اند.
بیش از ۶۰ درصد از افرادی که به دلایل مختلف از جست و جوی آنلاین استفاده می کنند، تمایل به مشاهده عکس در موضوعی هستند که به دنبال آن می گردند و تقریبا ۷۰ درصد از خریداران آنلاین محصولات، عکس مناسب و عکاسی صنعتی را در تصمیم گیری خود بسیار مهم تلقی می کنند.
نیاز به وجود دستیار
وجود دستیار و یا دستیاران حرفه ای در هنر عکاسی یکی از مواردی است که عکاسان در آن تفاوت نظر دارند. برخی از عکاسان ترجیح می دهند به تنهایی و با نهایت تمرکز عکاسی کنند و وجود دستیار را غیر ضروری می دانند. با این وجود، اکثرا در این مورد اتفاق نظر دارند که نیاز به وجود دستیار هر چند غیر حرفه ای، در هنگام عکاسی صنعتی ضروری است.
یکی از چالش های عکاسی صنعتی، کار با محصولاتی است که ممکن است وزن زیادی داشته باشند و مدل دهی به آنها و جا به جا کردنشان، نیاز به صرف انرژی فیزیکی داشته باشد. همچنین اگر در محل تولید محصولات و یا هر فضای دیگری به غیر از استودیو، عکاسی صنعتی یا عکاسی تبلیغاتی را انجام می دهید، برای صحنه سازی، نورپردازی، ایجاد افکت های زنده و حتی تمیز کردن محصولات، نیاز به نیروی کمکی و دستیار خواهید داشت.

اهمیت نورپردازی در آموزش عکاسی صنعتی
نور یکی از ارکان اصلی تمام انواع عکاسی است. آموزش عکاسی صنعتی نیز از این قاعده مستثنی نیست و چه بسا اهمیت نورپردازی در آن از برخی زیر شاخه های دیگر هنر عکاسی بیشتر تلقی می شود.
استفاده از رفلکتور متناسب با محصول، بهره گرفتن از نورپردازی نرم یا سافت به وسیله قطع کردن فلاش دوربین و استفاده از فلاش استودیویی همراه با جعبه سافت، دقت در انتخاب زاویه انعکاس، توجه ویژه با بازتاب و سایه ها و افزودن درخشش در صورت نیاز، از جمله مواردی است که باید در عکاسی صنعتی یا عکاسی تبلیغاتی مورد توجه قرار گیرد؛ همچنین در عکاسی صنعتی، نوع محصول نیز اهمیت ویژه ای دارد.
به طور مثال اگر سوژه مورد نظر کفشی است که مرغوبیت جنس آن مد نظر می باشد، نورپردازی باید به گونه ای انجام شود به بافت کالا به خوبی در عکس ها ثبت شود. معمولاً برای نورپردازی در عکاسی تبلیغاتی، از دیاگرام استفاده می شود که بسته به نوع کالا و هدف عکس مورد عکاس، تعداد و موقعیت نور ها را معین می کند. نظر عکاس با استناد به نوع کالا دیاگرامهای مخصوصی تعریف میشود که تعداد و موقعیت نورها را معین می نماید.
اهمیت ویرایش تصاویر
به عنوان نکته آخر در آموزش عکاسی صنعتی، اهمیت ویرایش و ادیت را مطرح می کنیم که نقش بسزایی در رسیدن به نتیجه مطلوب و جلب رضایت مشتریان دارد.
اگر عکاس حرفه ای نباشید و به دنبال تقلید از مدل های عکاسان دیگر باشید، قطعا با دیدن عکس های خامی که در فرایند عکاسی صنعتی تهیه کرده اید، سر خورده می شوید.
باید بپذیریم که عکس های تبلیغاتی، بدون ادیت و روتوش قابلیت جلب نگاه ها و به نمایش گذاشتن منحصر به فرد محصولات را نخواهند داشت. به همین دلیل، یک عکاس خصوصا فردی که در زمینه عکاسی صنعتی فعالیت می کند، باید به مهارت های ویرایش، ادیت و ریتاچ مسلط باشد.
منبع:baladshow.com
فهرست مطالب این مقاله