ساخت لایت بلاستر ساده و ارزان

در مجموعه آموزش ترفندهای عکاسی ، این بار با روش ساخت لایت بلاستر ارزان در خدمت شما هستیم. این پرژکتور بوسیله یک فلاش و لنز قدیمی، قادر به نمایش اسلایدهای ۳۵ میلی‌متری خواهد بود. من برای شروع کار یک مدل ۳D از تمام قطعات، ابعاد و روش‌های اتصال قطعات به یکدیگر تهیه کردم. شما می‌توانید این شبیه سازی این ماکت را در ادامه‌ی این مقاله مشاهده نمایید.

تجهیزات و قطعات مورد نیاز برای ترفند ساخت لایت بلاستر ارزان :
  • یک لنز ترجیحا با دیافراگم قابل تنظیم (Manual) – من در این ترفند عکاسی از یک لنز قدیمی helios 58mm استفاده کرده‌ام.
  • یک آداپتور لنز ترجیحا از نوع مایکرو اکستندر (Micro Extender).
  • یک فلاش (Strobe) – من از فلاش قدیمی مدل YN-560-lll استفاده کرده‌ام.
  • فریم یا مانت اسلاید ۳۵ میلی‌متری.
  • یک تخته سه لای کوچک.
  • یک پایه‌ی اتصال سه پایه عکاسی از سایز ۱/۴ اینچ تا ۳/۸ اینچ ( وابسته به سایز لایت بلاستر ) – در بسیاری از ترفندهای عکاسی از جمله ساخت لایت بلاستر ، پایه اتصال سه پایه عکاسی، کاربردی خواهد بود.
  • کاغذ ترنسپرنت – ترجیحا برای پرینترهای لیزری یا جوهر افشان، وابسته به نوع پرینتر مورد استفاده خودتان.
ساخت لایت بلاستر
روش ساخت لایت بلاستر :

مهمترین موضوع در عملکرد درست یک پرژکتور، محاسبه دقیق فاصله‌ی فلَنج (Flange Distance) است. فاصله فلنج، به فاصله‌ی بین لنز و محل تشکیل تصویر در پشت دوربین می‌گویند. در این روش ساخت لایت بلاستر، فاصله فلنج به فاصله فریم یا مانت ۳۵ میلی‌متری شما تا لنز ، اطلاق می‌شود. در مورد لایت بلاستر خودم، من از یک لنز ۴۲ میلی‌متری استفاده کرده‌ام که فاصله‌ی فلنج ۴۵٫۴۶ میلی‌متر (۴۵٫۴۶mm) داشت. دلیل اهمیت محاسبه دقیق فاصله فلنج، ایجاد عمل پراجکشن مناسب در لایت بلاستر است ( همانطور که می‌بینید من این فاصله را بعلت اهمیت فراوانش، با یک کولیس اندازه‌گیری کردم ). این فرآیند دقیقا عملی برعکس روش شکل گیری تصویر بر روی سنسور دوربین عکاسی شماست.

ساخت لایت بلاستر

حالا که فاصله فریم تا لنز را محاسبه کردیم، نوبت به محاسبه فاصله فلاش تا فریم ۳۵ میلی‌متری می‌رسد. من این فاصله را تقریبا به میزان فاصله قبلی یعنی فاصله فریم تا لنز در نظر گرفتم. این روش محاسبه‌ی فاصله در لایت بلاستر من نتیجه‌ی خوبی داشت. البته باید بگویم در ابتدا تصویر پراجکت شده کمی مات بود که با تغییر فاصله فلاش تا فریم، این موضوع برطرف شد. در روشی که برای ساخت لایت بلاستر انتخاب کردم، به این موضوع بسیار توجه داشتم که دستگاه نهایی براحتی قابلیت تغییر سایز را داشته باشد. من در مدل خودم فضای پشت را به گونه‌ای طراحی کردم که فلاش بصورت کامل به دیواره‌ی لایت بلاستر چِفت شده است. بهتر است برای بالا بردن کارایی و امنیت، درزها را با نوار چسب بپوشانید. حالا که خیالتان از محاسبه تمامی ابعاد راحت شد، زمان چسباندن قطعات به یکدیگر است. من از چسب فوری استفاده کردم. لایت بلاستر ساخته‌ی دست شما باید چیزی شبیه به تصویر متحرک زیر باشد.

ساخت لایت بلاستر
ساخت لایت بلاستر
( عکس واقعی از وضعیت سوار شدن لایت بلاستر بوسیله پایه اتصال سه پایه عکاسی )

حالا که فرآیند ساخت بخش فیزیکی پروژکتور ما به پایان رسید، نوبت به آماده کردن اسلایدها می‌رسد. یادتان باشد شما با این لایت بلاستر می‌توانید اسلایدهای قدیمی خود را نیز مشاهده کنید. شما می‌توانید خیلی راحت و ارزان اسلایدها و افکت‌های مورد نظرتان را پرینت بگیرید. در هنگام خرید کاغذ ترنسپرنت توجه کنید که هر کاغذ ترنسپرنتی برای لایت بلاستر مناسب نیست. کاغذ ترنسپرنت ویژه‌ی پرژکتور خریداری کنید. حالا نوبت به طرح و پَترن افکت مورد نظرتان می‌رسد. من از سایت Good Light Mag پترن‌های مورد نظرم را دانلود کردم. شما هم می‌توانید با سر زدن به این سایت، پترن مورد نظرتان را دانلود کنید.

ساخت لایت بلاستر

در آخر هم پترن‌های پرینت شده بر روی کاغذ ترنسپرنت را در ابعاد مانت ۳۵ میلی‌متری‌مان بریده و مانند عکس زیر آنها را جایگذاری می‌کنیم. ترفند عکاسی ساخت لایت بلاستر ارزان و خانگی به همین راحتی بود.

ساخت لایت بلاستر

حالا که همه چیز تکمیل شده است، نوبت آزمایش لایت بلاستر می‌رسد.

نتایج استفاده از لایت بلاستری که ساخته‌ام :
ساخت لایت بلاستر
ساخت لایت بلاستر
چند پیشنهاد برای جمع‌بندی این ترفند عکاسی برای شما دارم :
  • باور کنید این روش، نتیجه می دهد. بعد از اولین تست‌ها به این نتیجه رسیدیم که بعد از مدتی دوست داریدیک لایت بلاستر را در کیف دوربین عکاسی ، همراه داشته باشید.
  • در صورتی که از لایت بلاسترتان می‌خواهید در غالب مواقع در فضای داخلی (indoor) استفاده کنید، بهتر است در ساخت آن از لنزهای واید مانند ۲۸ میلی‌متری استفاده کنید.
  • در رابطه با کاغذ ترنسپرنت هم به شما توصیه می‌کنم، در صورت امکان از کاغذ ویژه‌ی پرینتر لیزری استفاده کنید. آنها مقاومت حرارتی بالاتری دارند.

خب این هم یک ترفند عکاسی دیگر. امیدواریم از مطالعه این ترفند عکاسی لذت برده باشید و همچون همیشه آرزو می‌کنیم، مطالعه این مطالب بتواند با کاهش هزینه‌های عکاسی برای شما علاقه‌مندان این هنر، فرصت چشیدن لذت بیشتری از عکاسی را فراهم کرده باشد.

منبع:

www.didnegar.com

میانگین امتیازات ۵ از ۵