چند نکته برای حرفه ای تر شدن در تدوین فیلم!

با درود با یک مقاله ای جذاب دیگه  در خدمتتون هستبم در این مقاله قرار هست به چند نکته خیلی مهم در تدوین بپردازیم که خیلی کاربردی هست .تدوین معمولاً آخرین مرحله فرآیند تولید کار قبل از مشاهده و عرضه آن است. اگر قبلاً خودتان یک ویدیو ساخته باشید، حتماً می‌دانید که این کار زمان زیادی می‌برد.اگر به تازگی وارد کار تدوین شده باشید، ممکن است ندانید که با هزاران کلیپ ویدیویی که دارید چه باید بکنید. خب، برای همین ما هشت نکته ارزشمند را برای شما آماده کرده‌ایم که به این مورد کمک می‌کنند.

۸ نکته برای حرفه ای تر شدن در تدوین فیلم

چند نکته برای حرفه ای تر شدن در تدوین فیلم!

۱- از پروژه خود یک دایرکتوری ایجاد کنید

هنگامی که می‌خواهیم یک پروژه بزرگ را برای اولین بار تدوین کنیم، می‌توانیم به سادگی همه چیز را به دسکتاپ منتقل کرده و خوشبین و امیدوار باشیم. خیلی ساده می‌گوییم این کار را نکنید! هر بار که می‌خواهید تدوین یک پروژه را شروع کنید، باید چیزی به نام «فهرست پروژه» یا Project Directory ایجاد کنید.

کار بسیار ساده‌ایست. یک پوشه پروژه ایجاد کنید و در داخل آن، چندین پوشه دیگر به نام‌های فوتیج‌های خام، اصوات، موسیقی، تصاویر، گرافیک‌ها و غیره ایجاد کنید.

سپس تمامی فایل‌های خود را مطابق با نوع آن‌ها در پوشه مربوطه قرار دهید. همچنین می‌توانید برای هر فایل توضیح کوتاهی درباره آنچه که در آن رخ می‌دهد نیز بنویسید (البته اگر وقت انجام این کار را داشته باشید). فایل پروژه (چه فایل iMovie باشد یا Premiere) نیز می‌تواند در این پوشه قرار گیرد و نیازی به ایجاد پوشه خاص برای آن نیست.
این کار پروژه‌تان را منظم و دسترسی به فایل‌ها را آسان‌تر می‌کند. گردش کاری هنگامی سریع انجام می‌گیرد که شما بتوانید به هرآنچه که نیاز دارید به سرعت دسترسی پیدا کنید.

۲- دو، عددی جادویی است

این مورد مربوط به خرابی هارد دیسک و کارت‌های حافظه است. یک راهنمایی سریع: اگر پروژه برایتان اهمیت زیادی دارد، یک کپی از اطلاعات آن را در جایی دیگر ذخیره کنید.

ذخیره ابری (Cloud Storage) نیز ایده خوبی است، اما هنگامی که ویدیو نیز داشته باشید، این کار زمان‌بر خواهد شد. همیشه بهتر است یک کپی از دایکتوری پروژه را در کامپیوتر خود و یک کپی دیگر را در یک حافظه دیگر ذخیره نمایید.

بعد از اتمام پروژه، اگر خواستید پروژه را آرشیو کنید، باز هم یک کپی دیگر در هارد دیسک دیگری ذخیره کرده و فایل‌ها را از کامپیوتر اصلی خود حذف کنید. ممکن است هارد دیسک شما هیچوقت خراب نشود، اما احتیاط همیشه شرط عقل است.

۳- چربی گوشت را ببرید (منظور: قسمت‌های اضافه را از بین ببرید)

ابتدا و انتهای کلیپ‌ها را ببرید و قبل از اضافه کردن آن‌ها به کار، قسمت اصلی و مهم هر کلیپ را پیدا کنید. هیچ بیننده‌ای نمی‌خواهد قسمت‌های اضافه و غیر مهم کلیپ‌ها را مشاهده کند، پس همیشه فایل‌ها را کوتاه و مختصر کنید.

۴-نرم افزار خود را عاقلانه انتخاب کنید

هنگامی که می‌خواهید یک ویدیو ادیتور انتخاب کنید، باید بدانید که همه چیز درباره کنترل است. آیا پروژه ساده‌اید دارید که تنها چند کلیپ را به همراه عناوین آن‌ها نشان می‌دهد؟ در این صورت نرم‌افزارهایی مانند iMovie ، Windows Movie Maker یا Youtube video editor کافی به نظر می‌رسند.

اگر نرم‌افزار پیچیده‌تری می‌خواهید که این امکان را داشته باشد که بتوانید ویدیوها را مانند فتوشاپ لایه‌بندی کرده و از میان‌برهای کیبورد استفاده کنید، نرم‌افزار Adobe Premiere Pro (که از آن برای تدوین فیلم‌های سینمایی مانند «دختر گمشده» استفاده شده است) انتخاب خوبی خواهد بود.

البته در نظر داشته باشید که استفاده از این نرم‌افزار نیاز به آموزش و یادگیری دارد. البته شروع این کار با نرم‌افزارهای آماتوری مانند Adobe Premiere Elements ، Final Cut Pro X یا Sony Vegas ایده خوبی است.

۵-از برش پرشی یا جامپ‌کات پرهیز کنید

در فیلمبرداری یک مصاحبه، قسمت‌هایی وجود دارد که مصاحبه‌شونده در حال تنفس است و یا با آواهایی مانند “امم…” تپق می‌زند.

می‌توانید این قسمت‌ها را با تکنیک‌هایی مانند cutaway یا b-roll با محتواهایی مرتبط با همان مصاحبه، جایگزین کنید. اگر این کار را دقیق انجام دهید، صحبت‌های مصاحبه شونده بدون نقص و وقفه مانند یک بلندگو شنیده می‌شود و به جذابیت کار کمک می‌کند.

به یاد داشته باشید که برای این کار، به سیستم تدوین پیشرفته‌تری مانند Adobe Premiere یا Final Cut احتیاج خواهید داشت. برنامه‌های حرفه‌ای امکان لایه‌بندی ویدیوها را دارند، اما برنامه iMovie این امکان را ندارد

۶-استفاده از یک منبع جایگزین برای صدا

همیشه نیاز است که صدای واضح و خوب را با استفاده از منبعی غیر از دوربین ضبط کنید. اگر این امکان برای شما فراهم است، صدا را با استفاده از یک میکروفن بهتر یا یک سیستم ضبط جداگانه رکورد کنید.

اگر به شخصی دسترسی دارید که می‌تواند صدا را به صورت زنده ضبط کند، از وی بخواهید تا صدا را به صورت جداگانه ضبط کرده و آن را با فایل خود همگام کنید (این کار نیز به دانش بیشتری در زمینه تدوین نیاز دارد).

می‌توانید این کار را با تطبیق دادن شکل موج‌ها، صدای کف زدن یا با استفاده از نرم‌افزار PluralEyes انجام دهید. نرم‌افزار Adobe Premiere CC نیز عملکرد همگام‌سازی مشابهی دارد.

متأسفانه تدوینگران غیرحرفه‌ای این کار را انجام نمی‌دهند. اگر امکان دارد، یک میکروفن (مانند Lavalier) پیدا کند که بتواند مستقیماً به دوربین متصل شود. این راه‌حلی سریع برای ضبط بهتر صدا است و شما نیز همیشه باید بر میکروفن پیشفرض دوربین یا منبع صدای اصلی تکیه نکنید.

۷-نماهای خود را تغییر دهید

نکته مهم دیگری که هنگام تدوین باید در نظر داشته باشید این است که محتوا را از لحاظ بصری جالب توجه کنید. به جای استفاده از یک نما برای کل ویدیو، سعی کنید از زوایای مختلف فیلمبرداری کنید.

این کار مانند استفاده از دو دوربین برای ضبط مصاحبه و سوئیچ کردن بین آن‌ها می‌باشد (این روشی دیگر برای مخفی کردن قسمت‌های اضافه ویدیو است که قبلاً به آن اشاره شد).

اگرچه، این کات‌ها باید به تعداد کم مورد استفاده قرار گیرد. نیاز نیست هر ثانیه این کار را انجام دهید. یکی از قواعدی که باید در ذهن داشته باشید این است که محل کات‌ها را همگام با ضرب موسیقی یا هنگام وقفه در صحبت افراد قرار دهید.

۸-داستان بگویید

همیشه هنگام تدوین یک داستان را روایت کنید. به یاد داشته باشید که اساس قصه‌گویی این موارد هستند: شروع، وسط، پایان.

در سطح حرفه‌ای، تدوینگران داستان‌سرایان خوبی هستند. بدون وجود آن‌ها، تنها مجموعه‌ای از نماهای مختلف را خواهیم داشت که هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. آن‌ها ساختار ویدیوی نهایی را می‌سازند و برخی از افرادی که در این شغل کار می‌کنند، دستمزد بسیار بالایی دارند.

ممکن است شما قصد حرفه‌ای شدن در این مسیر را نداشته باشید، اما این هشت نکته در ابتدای کار به شما بسیار کمک خواهند کرد.

منبع :schoolgraphic.ir

میانگین امتیازات ۵ از ۵