چگونه از فلاش پاپ آپ برای همگام سازی فلاشهای اکسترنال استفاده کنیم؟
در مقاله ” چگونه از فلاش پاپ آپ برای همگام سازی فلاشهای اکسترنال استفاده کنیم؟ ” قصد دارم ترفندی را برای همگام سازی فلاشهای اکسترنال یا اسپیدلایتها از طریق دوربین و فلاش پاپ آپ روی آن برایتان بگویم.
اگر تا به امروز قصد داشتید از فلاشهای خارج دوربین یا فلاشهای اکسترنال استفاده کنید اما نمیدانستید چطور، من برایتان خبرهای خوبی دارم.
بسیاری از دوربینهای دیجیتال سطح متوسط مثل سری Rebel کانن یا مدلهای بالاتر نیکون مانند D700, D300, D300S, D7000, و D90 ( مدلهای D3x00 و D5X00 این قابلیت را ارائه نمیدهند ) دارای ویژگی فوق العادهای هستند که ممکن است همان چیزی باشد که شما به دنبالش بودهاید. این قابلیت همان همگام سازی فلاشهای اکسترنال به وسیله فلاش پاپ آپ روی دوربین است.
یکی از چالش برانگیزترین اتفاقاتی که در هنگام استفاده از فلاشهای اکسترنال وجود دارد، این است که بتوانید روشی پیدا کنید تا درست در همان لحظهای که نیاز است روشن شود. در واقع این کار توسط وسیلهای به اسم رادیو تریگر انجام میشود که به دوربین شما متصل شده و همگام سازی فلاشهای اکسترنال را با شاتر دوربین به عهده میگیرد.
مقایسه اسپیدلایت با فلاش استودیویی یا استروب
زمانی که میخواهید فلاش خارج از دوربین شما فعال شود، فرستنده یک سیگنال رادیویی به آنها ارسال کرده و این فلاشها درست در زمانی که میخواهید فعال شده و نورپردازی میکنند. تریگرها را میشود با قیمتی بسیار پایین و البته امکاناتی کم پیدا کرد، اما مواردی که قابلیت اعمال تنظیمات بیشتر و همگام سازی بهتر را میدهند و کیفیت بسیار بیشتری دارند، معولا قیمتشان تا چند صد دلار هم بالا میرود.
اما اگر شما یکی از دوربینهای ارزان قیمت کانن یا نیکون را داشته باشید، یک رادیو تریگر دم دستی و کار راه انداز به رایگان در اختیار شما قرار میگیرد. در واقع منظورم همان فلاش پاپ آپ یا فلاش روی دوربین شما است!

بسیاری از تولید کنندگان این ویژگی را در دوربینهای خود قرار دادهاند، اما از آنجا که کانن و نیکون محبوبترین کمپانیهای ساخت دوربین، مخصوصا در ایران هستند، در این مقاله میخواهم صرفا روی آنها تمرکز کنم.
در دوربینهای هر دو برند نیاز است ابتدا کمی با تنظیمات منوها که ممکن است پیچیده باشد بازی کنید، اما قطعا پس از تمرین ساده خواهد شد.
راه اندازی در دوربینهای نیکون
در دوربینهای نیکون اولین کاری که باید انجام دهید این است که فلاش داخلی خود را روی حالت Commander mode تنظیم کنید. این به آن معنی است که زمانی که یک عکس میگیرید، فلاش پاپ آپ به عنوان راهی برای برقراری ارتباط با فلاش خارجی، یکبار فلاش خواهد زد.
این تنها زمانی رخ خواهد داد که شاتر را فشار داده و اقدام به ثبت یک عکس میکنید. اما اصلا نگران نباشید، این فلاش کوتاه مدت آنقدر روشن نیست که تاثیر زیادی بر عکس شما داشته باشد.
در واقع این فلاش زدن با سرعت زیاد به عنوان علامتی برای اسپیدلایت خارجی شما عمل میکند که برای فعال شدن نیاز دارند. برای انجام این کار، دکمه منوی دوربین خود را فشار دهید، سپس به منوی Custom Setting یا ( Bracketing / Flash ) رفته و گزینه Flash control for built-in flash را انتخاب کنید.

مقدار پیش فرض منوی ” Flash Control ” گزینه TTL است، که به این معنی است که فلاش پاپ آپ دوربین شما دقیقا آنطور که انتظار میرود، هیچ کنترل یا تعاملی با هر فلاش خارج از دوربین یا اسپیدلایتی ندارد. این مقدار را به ” Commander mode ” تغییر دهید که به شما اجازه میدهد از آن برای تریگر کردن اسپیدلایتهای خارجی استفاده کنید.


شما میتوانید عملیات پیچیدهتری را انجام دهید که شامل چندین فلاش یا حتی گروهی از فلاشها است، اما برای تریگر کردن یک اسپیدلایت، چیز دیگری را نیاز نیست تغییر دهید.
در ادامه به روش همگام سازی فلاشهای اکسترنال از طریق فلاش پاپ آپ در دوربینهای کانن خواهم پرداخت.
راه اندازی در دوربینهای کانن
اگر شما یکی از دوربینهای کانن را داشته باشید، این فرآیند مشابه است؛ اما چند مورد از منوها تفاوت دارند که به آنها اشاره خواهم کرد. ابتدا به منوی تنظیمات اصلی دوربین خود بروید و گزینه Flash Control را انتخاب کنید.
سپس منوی Built – in flash settings را انتخاب کرده و گزینه EasyWireless را انتخاب کنید. دقت کنید که چنل دوربین شما باید روی مقدار ۱ تنظیم شود؛ حالا همه چیز آماده شده است.
اگر از یک دوربین مدل بالاتر کانن مثل ۶۰D استفاده کنید، احتمالا گزینه EasyWireless را مشاهده نخواهید کرد، پس Flash mode را روی E – TTL II قرار داده و عملکرد Wireless function را به حالت عکاسی با دو فلاش توسط یک کلون تغییر دهید.
چگونه از سرعت شاتر خلاقانه در عکاسی استفاده کنیم؟
درست مثل تنظیمات دوربینهای نیکون، گزینههای بسیار دیگری نیز وجود دارند که شما میتوانید از آنها برای سفارشی سازی نحوه رفتار اسپیدلایت خود استفاده کنید، اما این تنظیمات برای شروع کار کافی است.



حالا باید عملکرد آن را تست کنید
اکنون که دوربین شما تنظیم شدهاست، تمام کاری که باید انجام دهید این است که فلاش خود را به حالت کنترل از راه دور یا Remote ( برای نیکون ) یا Slave ( برای کانن ) برده و مطمئن شوید که یک ارتباط شفاف بین گیرنده در فلاش پاپ آپ دوربین شما و اسپیدلایت وجود دارد. برخی از اسپیدلایت به شما این امکان را میدهند که تنظیمات پایهای بیشتری را تغییر دهید، بنابراین میتوانید خلاقیت بیشتری در نورپردازی به کار برده و زوایایی متفاوت را امتحان کنید.
قبل از این که به این نکات توجه کنید، باید از دو مورد اطمینان داشته باشید؛ دوربین های کانن تنها میتوانند اسپیدلایتهای کانن را کنترل کنند و به همین صورت دوربینهای نیکون تنها با اسپیدلایتهای نیکون هماهنگ میشوند. همچنین اکثر اسپیدلایتهایی که توسط کمپانیهای دیگر مانند Yongnuo ساخته میشوند، با این روش به دوربینهای کانن و نیکون متصل نخواهند شد.
برای استفاده از آنها به صورت بی سیم، شما نیاز به خرید یک ماژول کنترل فلاش از راه دور، مثل یک رادیو تریگر دارید. این فلاشها معمولا ارزانتر هستند، اما باقی هزینه را باید صرف خرید یک ماژول جداگانه کنید که منطقی به نظر نمیرسد.

وقتی تجربه بیشتری با نورپردازی توسط فلاشهای اکسترنال یا اسپیدلایتها بدست آورید، ممکن است برای توسعه تجهیزات خود به اسپیدلایتهای اضافی، ژل رنگی یا دیفیوزر نیاز پیدا کنید. اما اگر شما فقط میخواهید یک تجربه اولیه از این تکنیک داشته باشید، ترفند استفاده از فلاش پاپ آپ به عنوان یک کنترل از راه دور یا تریگر برای اسپیدلایت، یک راه عالی برای شروع است.
امیدوارم نکاتی که در مقاله ” چگونه از فلاش پاپ آپ برای همگام سازی فلاشهای اکسترنال استفاده کنیم؟ “ برایتان گفتم مفید بوده باشد. آیا شما قبلا سعی کردید از این روش برای کنترل اسپیدلایتتان استفاده کنید؟ تجربه شما چگونه بوده است؟ آیا نکتهای در مورد فلاشهای اکسترنال دارید؟
فهرست مطالب این مقاله