10تکنیک نکات مهم در عکاسی پرتره را یاد بگیرید

آموزش نکات عکاسی پرتره

1.سوژه را قاب کنید

فریم‌سازی از شگردهای عکاسی پرتره به شمار رفته است. به بیان ساده، شما با فریم‌سازی و یا قاب کردن سوژه به وسیله عناصر دیگر، توجه تماشاگر را به سوژه جلب خواهید کرد. فریم و یا قاب که تمام سوژه را در بر می‌گیرد، با عمق بخشی به موضوع عکاسی پرتره تمام نگاه تماشاگر را به سوی آن معطوف می‌کند.

10تکنیک نکات مهم در عکاسی پرتره را یاد بگیرید

قاب کردن سوژه

فریم‌سازی کار چندان دشواری نیست اما بهتر است مطابق با موضوع عکاسی پرتره هوشمندانه انجام گیرد. شما می‌توانید با بهره‌گیری از درب و یا پنجره سوژه را قاب کنید. همچنین می‌توانید از یک شکاف به طرزی ماهرانه سوژه را عکاسی کنید. ساده‌ترین صورت فریم‌سازی عکاسی یک بخش ِ صورت و یا بدن سوژه از میان دست‌هاست. با تمام تفاسیر فوق، می‌توان گفت فریم‌سازی یکی از نکات مهم عکاسی پرتره است که علاوه بر هوش، طالب ابتکار عکاس می‌باشد.

2.با لنز واید عکاسی کنید

عکاسی با لنز واید یکی از نکات مهم عکاسی پرتره محسوب می‌شود. نوع عکاسی با لنز واید پدیده‌ای نادر رقم می‌زند که طبیعتا نتایج آن عکس‌های فراموش نشدنی است.

عکاسی پرتره با لنز واید

فاصله کانونی عریض اعوجاج بی‌نظیری خلق می‌کند. حواستان باشد اگر سوژه عکاسی پرتره شما همسرتان باشد، ممکن است نتیجه حاصل کمی او را عصبانی کند! زیرا این شیوه از عکاسی برخی از اجزای صورت و یا بخش‌هایی از بدن سوژه را که در لبه فریم قرار دارند، بزرگتر از حد معمول نشان می‌دهد. با این وجود، عکاسی از سوژه در محیطی چشمگیر به خلق تصاویری گسترده و دراماتیک می‌انجامد.

3.با پس‌ زمینه بازی کنید

پس زمینه یکی از نکات مهم عکاسی پرتره است که نمی‌توان آن را به هیچ وجه نادیده گرفت. با آنکه سوژه پرتره مهم‌ترین عنصر مرکزی عکاسی شما محسوب می‌شود اما فضا و پس زمینه انتخابی می‌تواند تا حد زیادی بر روی عکس تاثیر بگذارد. از این رو، انتخاب پس زمینه مناسب قادر است تغییرات زیادی ایجاد کند و به طور کلی حال و هوای عکاسی‌تان را عوض کند. سعی کنید تا با فراهم آوردن پس زمینه‌ای مناسب برای سوژه پرتره نحوه عکاسی خود را پیشرفته‌ تر جلوه بدهید.

بازی با پس زمینه

توجه داشته باشید، برخی اوقات انتخاب پس زمینه‌ای دراماتیک ممکن است به خودنمایی بیشتر سوژه شما کمک کند. و گهگاه با استفاده پس زمینه‌ای رنگارنگ باید ریسک کنید تا سوژه بیشتر به چشم بیاید.

4.حالت عکس را تغییر بدهید

انتخاب حالت مناسب یکی از نکات مهم عکاسی پرتره است. بسیاری از عکاسان مبتدی تا حرفه‌ای غالبا بین دو حالت  Landscape و Portrait سردرگم می‌شوند. حالت Landscape به حالتی از عکاسی گفته شده که عکاس دوربین خود را افقی نگه می‌دارد و حالت Portrait حالتی از عکاسی است که عکاس دوربین خود را عمودی نگه می‌دارد. بهتر است برای یک بررسی ساده کمی به عقب بازگردید و با مشاهده عکس‌های خود ببینید کدام حالت متعلق به شماست.

تغییر حالت عکس

به نظر می‌رسد برخی از عکاسان تصور می‌کنند حالت Portrait تنها به دلیل نام آن مختص عکاسی پرتره می‌باشد. از این رو، بسیاری از آن‌ها تلاش می‌کنند تا این حالت را به اصلی‌ترین حالت عکاسی پرتره خود بدیل نمایند. توصیه ما به شما این است که خلاقیت را چاشنی کار خود کنید. با چنین کاری به نتایج خوبی دست می‌یابید.

5.دوربین را روی یک زاویه نگه دارید

هیچ می‌ دانید حالت عمودی و افقی تنها گزینه‌ های شما برای عکاسی پرتره نیستند؟ شما می‌توانید از زوایای دیگری نیز برای حرفه خود استفاده کنید. این موضوع کاملا به خلاقیت مرتبط می‌باشد. شما با کمی کج کردن دوربین زاویه‌ای خاص به سوژه می‌بخشید که عکس را از آن راکد بودن بصری خود خارج می‌کند. این موضوع خود جزء نکات مهم عکاسی پرتره محسوب گردیده است.

بهتر است با استفاده از زوایا انرژی و شوخ طبعی را چاشنی عکس‌هایتان کنید. توجه داشته باشید که در این امر زیاده‌روی نکنید. زیرا مردم به اشتباه تصور می‌کنند پایه‌های دوربین شما شکسته است!

6.همیشه تمرکز لازم نیست!

عدم تمرکز عکس

همانطور که گاهی شارپ فوکوس (تمرکز کامل) به عنوان هدف نهایی برای رسیدن به عکس خوب مورد استفاده قرار می‌گیرد، عدم تمرکز قادر است احساسات و حالات واقعی سوژه را در معرض نمایش بگذارد. برای عدم تمرکز دو استراتژی ذیل به شما کمک خواهد کرد.

  1. بهتر است برای در پیش گرفتن شیوه عدم تمرکز، روی یک جزء و یا عنصر عکس متمرکز شوید و باقی عکس را به حالت محو بگذارید. برای این امر، از دیافراگم بزرگ استفاده کنید تا عمق میدان دید باریکی را پدید آورد. سپس بر روی جزئی از پشت و یا جلوی سوژه پرتره تمرکز کنید.
  2. شیوه دوم عدم تمرکز به رها کردن طرح کلی عکس بازمی‌گردد. برای چنین امری از دیافراگم گسترده استفاده کنید. سپس با بهره‌گیری از تنظیمات فوکوس دستی بر روی عنصری در پشت و یا جلوی عکس تمرکز کنید.

می‌توان گفت عدم تمرکز یکی از نکات مهم عکاسی پرتره بوده که به خلق تصاویری مرموز و رویایی می‌انجامد.

7.سوژه را به تکاپو بیاندازید

فریز کردن

پرتره‌ها به طور معمول ایستا به نظر می‌رسند. برخی از آن‌ها به دلیل ثابت بودن در عکس احساس کرختی را به تماشاگر القا می‌نمایند. از این رو، متحرک نشان دادن سوژه یکی از نکات مهم عکاسی پرتره به شمار رفته است. برای نمایان ساختن تحرک سوژه پرتره راه‌های کم اما هوشمندانه‌ای وجود دارد که در ذیل به آن‌ها می‌پردازیم.

  • سوژه اصلی را حرکت بدهید
  • سوژه اصلی را ثابت نگه دارید اما عناصر پیرامون آن را حرکت بدهید
  • دوربین عکاسی را حرکت بدهید و یا از حالت عکاسی متوالی استفاده کنید.

کلید تمام شیوه‌های فوق، استفاده از سرعت شاتر آهسته می‌باشد. بدین وسیله شما می‌توانید حرکت سوژه را ثبت کنید و یا از سوژه که با سرعت زیاد در حال حرکت است، با سرعت شاتر بالا آن را فریز کنید.

8.احساسات را متجلی کنید

نشان دادن احساسات

برخی پرتره‌ها با نشان دادن حالات تجلی‌گر احساسات ویژه‌ای هستند. سعی کنید با استفاده از به تصویر کشیدن احساسات سوژه حال و هوای عکس را نشان بدهید. بنابراین، بازی با احساسات یکی از نکات مهم عکاسی پرتره به شمار می‌رود.

9.فریم را پر کنید

پر کردن فریم

یکی از راه‌های مطمئن برای جلب توجه مخاطب پر کردن فریم عکاسی است. پر کردن فریم یکی از نکات مهم عکاسی پرتره به شمار می‌رود. به دنبال چنین شیوه‌ای، شما می‌توانید با استفاده از صورت خود ِسوژه فریم را پر و کامل کنید. این موضوع به تنهایی نگاه تماشاگر را معطوف اثر می‌کند. زیرا در عکس هیچ جزء دیگری جز سوژه وجود ندارد.

10.موضوع جالب پیدا کنید

در حالی که بسیاری از عکاسان تمایل دارند از عزیزانشان عکس بیاندازند، با سرک کشیدن به احوالات غریبه‌ها قادر خواهیم بود تا رنگی تازه به عکاسی بپاشیم.

عکاسان معدودی دست به ابتکار نوین زده و با پرسه زدن در خیابان‌های شهرشان تلاش می‌کنند تا پدیده‌ای کمیاب را ثبت کنند. بسیاری از آنان، افراد در سنین مختلف با قومیت‌های متفاوت را ثبت می‌کنند. این در حالی است که با انتخاب پس زمینه مطابق با سوژه پرتره عکس‌های زیبا خلق می‌کنند. از این رو، می‌توان گفت یافتن موضوع جالب خود یکی از نکات مهم عکاسی پرتره می‌باشد.

نتیجه گیرینتیجه گیری

حال می‌توان گفت تمام شد! نکات مهم عکاسی پرتره در ۲۰ نکته خلاصه وار بیان و تشریح شد. به کارگیری تمام این نکات در بهبود وضعیت عکاسی پرتره شما نقش بسزایی خواهد داشت. ممکن است نتوانید عدم تمرکز و تحرک سوژه را با هم استفاده کنید اما به یاد داشته باشید کاربرد به جا از هرکدام نکته‌ها به خلق تصویری زیبا منجر می‌شود. البته بیشتر نکات با آنکه تکنیک عکاسی پرتره به شمار می‌روند، نیازمند کمی هوش و خلاقیت عکاس هم هستند. به طور مثال، استفاده از زوایای خاص ممکن است عکس را در عین کج بودن خلاقانه نشان بدهد. این موضوع درباره عدم تمرکز نیز صدق می‌کند.

منبع:baladshow.com

میانگین امتیازات ۵ از ۵