فوکوس در عکاسی

تکنیک های فوکوس در عکاسی

یکی از اصول اولیه در یادگیری عکاسی چگونگی فوکوس کردن است. برای رسیدن به عکسی واضح و شارپ یادگیری فوکوس در عکاسی و اصول آن لازمه کار است.

فوکوس در لغت به معنای متمرکز شدن روی چیزی میباشد. مفهوم فوکوس در عکاسی یعنی رسیدن به حداکثر وضوح در عکس است. در دوربین های دیجیتال کاربر با حرکت دادن به اجزایی از لنز واضح ترین تصویر را بر روی سنسور به دست می آورد.

در دوربین های دیجیتال امروزی انواع سیستم فوکوس و بدست آوردن عکسی شارپ آسان شده است. در دوربین های دیجیتال فوکوس دو حالت دارد. دستی یا manual و اتوماتیک یا auto. حالت دستی را با MF و اتوماتیک با AF مشخص شده است.

فوکوس دستی یا MANUAL

گاهی اوقات و در برخی از شرایط فوکوس اتوماتیک به خوبی روی سوژه مورد نظر فوکوس نمیکند. در این شرایط است که میتوان با انتخاب فوکوس دستی به راحتی به هدف رسید. به این صورت که با چرخاندن رینگ فوکوس که در جلوی لنز قرار دارد سوژه مورد نظر را در بهترین حالت وضوح ثبت نماییم.

فوکوس دستی در عکاسی ماکرو میتواند بهترین نتیجه را داشته باشد. چون معمولا دوربین ها برای فوکوس کردن روی سوژه های نزدیک مشکل دارد. و یا اگر سوژه دارای نور بسیار یا نور کم باشد میتوان از فوکوس دستی استفاده کرد.

فوکوس اتوماتیک

در دوربین های دیجیتال برای سهولت کار فوکوس اتوماتیک دارای حالتهای مختلف است. از این گزینه ها در شرایط و بسته به نوع سوژه می توان استفاده کرد.

فوکوس تک عکس :

این گزینه فوکوس در دوربین کانن با عنوان one shot ودر دوربین نیکون با AFS مشخص شده است. در این حالت فوکوس به گونه ای طراحی شده که برای فشردن دکمه شاتر فقط می توانید همان بار فوکوس کنید.

اگر سوژه ثابت نماند دوربین فوکوس را نمی تواند انجام دهد. پس کاربر مجبور است عملیات فوکوس را دوباره انجام دهد. این گزینه برای سوژه های ثابت مانند اشیا، مناظر طبیعی و یا عکاسی پرتره مناسب است.

فوکوس پی در پی :

این گزینه در دوربین های کانن با AL SERVO  و در دوربین نیکون با AFC مشخص شده است. سیستم این فوکوس به این ترتیب است که می توانید با انتخاب این گزینه سوژه های در حال حرکت را فوکوس کرده بدون اینکه عکس تار و نا واضح شود.

این گزینه برای ثبت عکس های متحرک نظیر مسابقات ورزشی یا عکاسی حیات وحش مناسب است.

فوکوس ترکیبی :

این گزینه در دوربین های کانن AL FOCUS و در نیکون AFA مشخص شده است. همان طور که از عنوان مشخص است این گزینه ترکیبی از فوکوس تک عکس و پی در پی است.

با انتخاب این گزینه دوربین حالت سوژه را بررسی میکند که ثابت است یا متحرک. اگر ثابت باشد حالت تک عکس و اگر متحرک باشد حالت پی در پی انتخاب میشود.

این گزینه برای شرایطی که سوژه غیر قابل پیش بینی است بسیار مناسب است. لذا در عکاسی خبری و مستند بیشتر از این حالت استفاده میشود.

AF-LOCK

در این حالت فوکوس دوربین پس از انجام AF روی یک جسم، توسط عکاس قفل شده و دیگر تغییر نمیکند.

سپس عکاس میتواند از همان صحنه و یا صحنه ی دیگری عکس بگیرد. این قابلیت در مواردی که AF در فوکوس روی یک شی دچار خطا میشود بسیار مناسب است.

همچنین می توانیم با این روش فاصله ی فوکوس را به دلخواه تنظیم کنیم. یعنی اگر دوربین مجهز به فوکوس دستی نباشد این قابیلیت را شبیه سازی نماییم.

منبع:vizorio.com

میانگین امتیازات ۵ از ۵