25ابزار لازم برای شروع کسب و کار عکاسی

سلام. امروز با یه مقاله جذاب دیگه اومدم. میخواین کسب و کار عکاسی خودتون رو شروع کنین؟ دوست دارین بدونین برای شروع کسب و کار عکاسی داشتن چه چیزهایی لازمه؟ با وجود رسانه‌های فراوان برای عکاس‌ها، این روزا فروختن عکس‌ها کار سختی نیست. ولی برای شروع کسب و کار عکاسی باید بعضی تجهیزات رو حتما تهیه کنین.

شروع کسب و کار عکاسی به مجموعه‌ای از مهارت‌ها و یه مقداری هم استعداد نیاز داره. اگه شما عکاس هستین، باید مهارت‌های کسب و کار و بیزینسی یاد بگیرین. تو مقاله‌های بعدی به این نکته‌های بیزینسی، مفصل اشاره می‌کنم. تو این مقاله قصد دارم وسایل ساده‌ای رو بهتون معرفی کنم که داشتنشون از واجباته. پس با من همراه باشین.

شروع کسب و کار عکاسی

مهمه که توجه داشته باشین این آموزش در مورد نحوه شروع کسب و کار عکاسی نیست. بلکه قصد داریم روی تجهیزاتی تمرکز کنیم که برای شروع کسب و کار عکاسی نیاز دارین. نگران نباشین. در مورد نحوه شروع کسب و کار عکاسی خیلی زود یه مقاله مفصل براتون میذاریم.

بعضی از این ابزارها سخت‌تر بدست میان. مثل :مجور، بیمه، نرم‌افزار مالی و حسابداری و …

همیشه سوژه‌های زیادی برای عکاسی وجود داره. اما بدون توجه به اینکه قراره از چی عکاسی کنین، یکسری ابزار حیاتی هست که برای شروع کسب و کار عکاسی باید تهیه کنین. تهیه کردن این لیست برای شروع الزامیه.

ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای شروع کسب و کار عکاسی

1. یک دوربین خوب

مسلما اولین چیزی که برای شروع کسب و کار عکاسی نیاز دارین، یه دوربین خوبه. گزینه‌های خیلی زیادی تو بازار وجود داره. بعضی از دوربین‌ها برای شرایط خاصی خوب هستن (مثلا دوربین‌های ورزشی). بنابراین شما باید خوب تحقیق کنین و ببینین کدوم دوربین با شرایط کار شما همخونی داره.

2. سه پایه

سه پایه هم از ابزارهای اساسی برای شروع کسب و کار عکاسیه. چون به شما کمک میکنه دوربین رو ثابت نگهدارین و عکس‌های زیادی بگیرین بدون اینکه جای دوربین تکون بخوره. عکاسی صنعتی از تعداد محصولات زیاد، یکی از جاهاییه که سه پایه به دردتون میخوره.

3. کیف دوربین حرفه‌ای

وقتی دوربینتون رو از جایی به جای دیگه می‌برین باید خوب ازش محافظت کنین. پس نیاز به یه کیف دوربین خوب و حرفه‌ای دارین که از دوربینتون محافظت کنه. سعی کنین حتما کیفی بخرین که در مقابل ضربه و سقوط مقاوم باشه و برای شرایط سخت آب و هوایی، پوشش مخصوص ضدآب داشته باشه.

4. تجهیزات نورپردازی

نورپردازی، مهم‌ترین چیز برای رسیدن به یه عکس خوبه. بسته به نوع عکاسی که میخواین انجام بدین، تجهیزات نورپردازی مختلفی میتونین تهیه کنین. برای عکاسی صنعتی یا عکاسی پرتره باید از فلاش‌های استودیویی و اتچمنت‌هاش استفاده کنین. برای عکاسی فضای باز می‌تونین از اسپیدلایت‌ها یا فلاش‌های پرتابل استفاده کنین. قبل از خرید لوازم نورپردازی حتما با افراد خبره مشورت کنین تا دقیقا تجهیزاتی رو بخرین که مناسب کارتون باشه.

5. لنز

بهتره که حتما روی خرید چند لنز سرمایه گذاری کنین. لنزهای خیلی مختلف و متنوعی هست که بر اساس نوع عکاسیتون میتونین تهیه کنین. لنزهای واید، تله، سوپرتله، لنزهای ماکرو، فیش آی، تیلت شیفت و … . بر اساس سوژه و ژانر عکاسیتون، خوبه که دو تا سه لنز داشته باشین.

خرید لنز برای شروع عکاسی
تزئینات کسب و کار عکاسی

6. پس زمینه

بسته به نوع عکس‌هایی که میخواین بگیرین، احتمالا لازمه که پس زمینه بخرین یا خودتون اون رو بسازین. مثلا برای عکاسی پرتره استودیویی یا عکاسی صنعتی از محصولات ، نیاز هست که پس زمینه داشته باشین. به طور مثال خیلی از عکس‌های محصولات، توی پس زمینه سفید گرفته می‌شن. یا عکس‌های پرتره هنری، نیاز به پس زمینه‌های مشکی یا طرح دار دارن.

7. ابزارهای تزئین و دکور

ایده خیلی خوبیه که تعدادی ابزار دکور و تزئین صحنه (اکسسوری) داشته باشین. نوع اکسسوری‌هایی که انتخاب می‌کنین بستگی به ژانر عکاسیتون داره. مثلا اکسسوری مورد استفاده یک عکاس عروسی با اکسسوری یک عکاس کودک کاملا متفاوته. اما سعی کنین همیشه چنتا آپشن مختلف داشته باشین.

8. فضای استودیویی

ممکنه نیاز داشته باشین که یک فضایی رو بخرین یا اجاره کنین تا ازش بعنوان استودیو استفاده کنین. مخصوصا اگر کسب و کار عکاسی شما طوری باشه که قرار باشه مشتری‌ها پیش شما بیان.

9. وسیله حمل و نقل مطمئن

ممکنه کسب و کار عکاسی شما طوری باشه که شما مجبور باشین پیش مشتری برین. تو این حالت، نیاز دارین که یک وسیله نقلیه مطمئن داشته باشین که شما و تجهیزاتتون رو به محل مورد نظر برسونه.

10. گوشی هوشمند با دوربین خوب

با اینکه احتمالا از گوشی هوشمند بعنوان دوربین اصلی برای کسب و کار عکاسی خودتون استفاده نمی‌کنین، ولی هنوز هم یک ابزار خیلی خوب و کاربردیه! از اونجایی که شبکه‌های اجتماعی ابزارهایی عالی برای اشتراک گذاری عکس‌ها و تصاویر پشت صحنه هستن، داشتن یه گوشی هوشمند با دوربین خوب خیلی مفیده که بتونین این صحنه‌ها رو هم ثبت کنین.

بیشتر بخوانید  عکاسی از فینال لیگ قهرمانان اروپا چقدر هزینه داره؟

11. نرم افزار ویرایش

وقتی عکس‌هاتون رو گرفتین، نیاز به یه نرم‌افزار دارین که به شما امکان ویرایش تصاویر رو بده. نرم‌افزارهایی مثل فتوشاپ و لایت‌روم برای عکاس‌ها بسیار عالی هستن.

12. کامپیوتر با سخت افزار خوب

بدیهیه که نیاز به یک سیستم خوب دارین تا عکس‌هاتون رو ذخیره کنین و اونها رو ویرایش کنین. با بالا رفتن کیفیت دوربین‌ها و حجم خروجی اونها، بهتره سخت افزار کامپیوترتون هم تا حد امکان قوی باشه.

13. اپلیکیشین‌های عکاسی موبایل

وقتی با موبایل عکاسی میکنین، بهتره که چنتا اپلیکیشن عکاسی دانلود کنین تا بتونین کیفیت عکس‌هاتون رو بهبود بدین.

14. شبکه های اجتماعی

همچنین باید تو شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک و اینستاگرام ثبت نام کنین. با جذب فالوور و مخاطب، میتونین عکس‌هاتون رو با مشتریان بالقوه‌تون به اشتراک بذارین.

15. ثبت دامنه

داشتن یه وب سایت حرفه‌ای هم میتونه یه ابزار مفید برای کسب و کار عکاسی باشه. بنابراین دامنه‌ای که با کسب و کار و برند شما همخونی داره بخرین.

16. پورتفولیو آنلاین

بهتره که نمونه‌کارهای عکاسیتون رو توی وب سایت و همینطور جاهای دیگه به صورت آنلاین نمایش بدین. پس لازمه که عکس‌هاتون رو برای ساخت یه پورتفولیو حرفه‌ای جمع کنین.

17. کارت ویزیت

وقتی که سراغ کسب و کارها برای جذب مشتری میرین، داشتن کارت ویزیت حرفه‌ای بهترین راه برای معرفی برندتون و راه‌های تماس با شماست.

18. برنامه مالی و حسابداری

شما همچنین به ابزاری برای مدیریت و پیگیری امور مالی نیاز دارین. بنابراین میتونین یک حسابدار حرفه‌ای بگیرین یا توی خرید یه برنامه حسابداری سرمایه گذاری کنین.

19. پلتفرم پرداخت

شما باید راهی برای جمع‌آوری مطالبات از مشتریانتون داشته باشین. بنابراین میتونین یه سیستم پرداخت آنلاین راه‌اندازی کنین یا یه پلتفرم پرداخت تلفن همراه برای مشتریان داشته باشین. من شخصا از این سیستم استفاده می‌کنم.

20. هارد دیسک اکسترنال

عکس‌های دیجیتال فضای خیلی زیادی از کامپیوتر رو اشغال می‌کنن. بنابراین بهتره روی خرید دو یا سه هارد اکسترنال سرمایه‌گذاری کنین. فایل‌های حجیمی که کمتر از اونها استفاده می‌کنین رو روی هاردها ذخیره کنین.

21. مجوز کسب

ممکنه نیاز داشته باشین که برای کسب و کار عکاسی خودتون مجوز بگیرین. معمولا برای گرفتن مجوز باید مدرک فنی حرفه‌ای عکاسی رو داشته باشین. ولی قبل از هرچیز بهتره که به مراکز رسمی صدور مجوز مراجعه کنین و از شرایطش مطلع بشین.

22. بیمه

علاوه بر اینها ممکنه لازم باشه که برای خودتون و تجهیزاتتون، بیمه مناسبی تهیه کنین. قوانین بیمه ها و سطح تعهد اونها رو مطالعه کنین.

23. تدوین قرارداد

وقتی که مشتری جدید جذب می‌کنین، نیاز به امضای یه قرارداد دارین تا هردوطرف تعهدات خودشون رو بدونن و به اون عمل کنن. میتونین از متن‌های قرارداد آماده استفاده کنین و یا خودتون یک متن تدوین کنین. من در اینجا براتون یک نمونه قرارداد عکاسی صنعتی رو قرار میدم که میتونین ازش استفاده کنین.

24. عضویت در انجمن های تخصصی عکاسی

شما میتونین بر اساس ژانر عکاسی که انتخاب میکنین، عضو انجمن تخصصی اون بشین. مثل انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران، انجمن عکاسان تئاتر، انجمن عکاسان خبری یا به طور کلی‌تر، انجمن عکاسان ایران.

25. پرینتر

برای چاپ مدارک یا قراردادها یا امثال اینها و یا حتی چاپ عکس‌ها در سایز کوچیک، یک پرینتر عکس خوب داشته باشین. پرینترهای با کیفیت زیادی وجود دارن که میتونین روی اونها سرمایه گذاری کنین. فقط حتما توجه کنین که نوع پرینتری که میخرین “پرینتر چاپ عکس” باشه.

منبع:maziarmiraly.com

میانگین امتیازات ۵ از ۵